Van arra valami szabályozás, hogy benzinkútról hány liter benzint lehet pluszba elvinni a tankoláson kívül?
Figyelt kérdés
Kannában.2013. ápr. 4. 05:27
2/10 anonim válasza:
Valószinűleg csak elméleti a kérdésed, mert saját használatra nem hiszem hogy több száz hl benzint vennél. De az biztos, hogy egy benzinkútnál ún. "kereskedelmi" nagyságban már nem adnának benzint, és nem is szállithatnál mondjuk egy kamionnyit műanyag kannákban. Pld egy ismerősömet azért büntették meg, mert több gázpalack volt a személyautójában.
3/10 anonim válasza:
Rengeteg pickup tankolt már előttem,melyeken 4-500literes műanyagtartályokban vitték a gázolajat,nap mint nap,kisebb volt tszek,gazdálkodók akiknek nincs saját kútjuk és nem fizetnek a kiszállításért ilyen módon viszik a mezgaz gépekbe a gázolajat.Ha számlával tudod igazolni nincs ebből baj.Még otthon éltem évekig kannáztam hetente volt 90-110liter között,volt hogy 4 marmonkanna volt a farában,sose érdekelt mi lesz ha megállítanak,persze nem fordult elő ilyen
4/10 Beviz Elek válasza:
Van, az ADR-t tanultuk a suliban èrintölegesen ès szabàlyozzàk kamionnàl is ès szemèlyautónàl is. Nem emlèkszem a szàmokra, de a füzetemben benne van valahol.
Van olyan ahovà pickupokkal szàllìtjàk (a jelenlegi munkahelyemen pl), de ott le van papìrozva minden ès kifejezetten üzemanyagszàllìtàsra àtalakìtott jàrmüvekröl van szó. Olyan mint az üzemanyagszàllìtó kamion, csak kisebb mennyisègben van szüksèg a nyàlra.
6/10 anonim válasza:
A hivatalos,piros kannában 300 liter gázolajat lehet szállítani ADR nélkül. (2011 óta) Előtte 999 litert lehetett,azt vitték le 300-ra. Tudom,mert 7 éve hordom a kútról az olajat a gépekbe. Sajna offoltam,a benzint nem tudom.
7/10 anonim válasza:
Előző vagyok,bocs azt nem írtam 20 literes kannákról van szó.. De van a cégnél kimondott üzemanyagszállító utánfutó,400 liter,ADR vizsga nélkül is hivatalos,egy hengeres tartály tankoló berendezéssel,bárcákkal,kerettel,a futóra szerelve poroltóval.
8/10 A kérdező kommentje:
gázolaj is jó végülis
2013. ápr. 4. 16:24
9/10 anonim válasza:
Erre én is kiváncsi voltam, hogy egy gazda, akinek van traktorja, meg sok földje, hogyan juttat több száz liter üzemanyagot a traktorba.
10/10 anonim válasza:
Úgy,hogy én 350 litert szállítok kannákban,a főnök pedig 440 literes mobilkúttal jár tankolni. Ha bent tankolunk a telepen van hogy kannázok,ha kint a földön vagy máshol tankolunk akkor a mobilkút. Ha beindulnak a gépek,ez a mennyiség napi szinten elfogy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!