Mennyire nézik a rendőrök?
Figyelt kérdés
A1 es jogsival (98 utáni) mennyire necces ha 150 es mz hajt az meber? (tudom a jogszabályt hogy 125 cm és 11 KW)
Több eladó 150 es mocinál van az hogy A1-gyel vezeték (gondolom nem az összes ilyen hirdető 98 előtt szerezte meg a jogsiját)
2013. ápr. 1. 12:04
1/6 anonim válasza:
Ha a forgalmiban 125ccm szerepel akkor nem lesz gond.
Ha viszont 150 akkor én nem kockáztatnám meg.
2/6 anonim válasza:
Vegyél 125-ös ETZ-t és tegyél rá 150-es hengert. Probléma megoldva :)
3/6 smitwesson válasza:
Gyakorlatilag nincs érvényes kategóriád. Ennyi erővel vezethetnél buszt is. ha a forgalmiban 150 van inkàbb ne eröltesd a talit a biztosúrral. ugyanitt 125-ös etz 150-es 4felömlős hengerrel és 26-os karbival eladó
4/6 anonim válasza:
Azért, mert ennyire eladó a motorod, még nem kell túlozni. Nem mindegy, hogy 150-es moorral fogják meg, vagy busszal. A 2 esetben teljesen más az eljárás.
5/6 smitwesson válasza:
Van érvényes kategória vagy nincs? Ha nincs akkor nem jogosult az adott jármű vezetésére és pont! Tipikus példa erre a Hummer1! B-vel nem lehet hazánkban vezetni csak C-vel mert az össztömeg meghaladja a3.5t-t. B-vel elkapnak-megba...nak. Egyébként tényleg eladó!
6/6 anonim válasza:
A büntetési tételről nincs tudomásom, de az nagyon valószínű, hogy ha már megállítottak, akkor megnézik a forgalmit és a jogsidat is. A rendőrök ilyenkor igyekeznek találni valamit, amibe beleköthetnek, és ha találnak, megbüntetnek. Engem tavaly október hó végén a műszakim lejárta előtt néhány nappal állítottak meg, mert kisasolták a matricáról, hogy a hónapban jár le, és azt gondolták szerintem, hogy már lejárt műszakival közlekedek. Döbbentek, mikor a kérdésükre, hogy "tudja-e mikor jár le a műszakija?" fejből bemondtam a pontos dátumot. Aztán már csak hebegtek-habogtak és továbbengedtek. Szóval ne kockáztass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!