Ford Focus kék füst indításkor?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 2007-es 1.6-os TDCI Focusom van, 92 000km-errel. Átmeneti időben, tehát nem nagy hidegben télen, vagy nem nagy melegben nyáron, hanem a mostani 0-10 fok közötti hőmérsékletnél, hideg motornál, indításkor néha kinyom a kipufogón kék füstöt. Ez kb 15 indításonként történik csak, és csak hideg motornál! Olajcsere és az idpszakos szervíz kér hete történt meg, de már előtte is csinálta. Semikor máskor nem kormol az autó, ha megnyomom neki akkor sem. Igazából semmi más jelenség nem tapasztalható. Ötlete valakinek, hogy miért csinálhatja ezt (ha jól tudom a kék füst az olajjal szokott összefüggeni)? Esetleg ez minek a jele lehet? Köszönöm!2013. ápr. 1. 11:51
2/5 anonim válasza:
Jól tudod, a kék füst az az olaj jele szokott lenni. Hogy pontosan honnan jut a hengerbe arra nincs ötletem, de érdemes lenne utánanézned - az enyém (kopp-kopp-kopp) 240e-nél még nem ereget kék füstöt egyáltalán (2005 tavaszi Focus kombi, 1.6TDCi).
3/5 anonim válasza:
Nem olaj ! Én a befecskendező rendszert venném az első átvizsgálandók közé ...
4/5 anonim válasza:
Nem csipeget az a világon semmit. Bizonyos autók már új korukban hajlamosak az ilyesmire, nem kell vele foglalkozni. Semmi baja nincs.
5/5 A kérdező kommentje:
Olajcserekor a szakszervízben annyit mondtak, hogy amennyi olaj hiányzik, az teljesen normális.
2013. ápr. 3. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!