Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 2.5 tdi audi a4-el mi a...

A 2.5 tdi audi a4-el mi a probléma?

Figyelt kérdés
Apám autóvásárlás előtt áll, Audikat nézeget. Az 1.9 tdi-t ajánlottam neki, mert a 2.5 tdi-ről olvastam sok panaszt. Mi a gond a 2.5-essel?

2013. márc. 29. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
autonavigator.hu ott felhasználoi vélemények..amugy semmi baja megy mint a barom 150le mi kell több dizel tudni kell vele bánni nem hajtania belét meg tirbot szét hajtani..m3 autopark is ad el audit.quatro tdi 150le s model.
2013. márc. 29. 12:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert úgy rémlik hogy azt olvastam erről a motorblokkról hogy a hengerfejnél valami gubanc van, és hogy kerülni kell az ezzel a motorral szerelt audikat.
2013. márc. 29. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha megyen, akkor nagyon jó. De ha egyszer elromlik, akkor...

A hengerfejjel szoktak problémák lenni, ami nagyon drága. A másik baja meg, hogy az adagoló is tönkre szokott menni, ennek is több százezer forint a cseréje/felújitása. És mivel ezekben az autókban sokszázezer km van, valószinű, hogy éppen nálad jönnek elő a bajai. De az 1.9-est nyugodt szivvel ajánlom, nagyon jó konstrukció, és érzésre nem sokkal gyengébb a 2.5-től, mert igen fürge motor, ahhoz képest, hogy dizel.

2013. márc. 29. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:

A 2.5 V6 tdi egy elb*szott konstruckió. Nézzük az optimális esetet átlag szervíze 3x annyiba áll meg mint egy 1.9 tdi-ié! Hengerfej és elektronikai problémák (főleg automatánál)

Inkább vegyetek egy 1.9 tdi-t dobtok rá 1 jó minőségű csippet és tud 150 le-t.

2013. márc. 29. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
akkor nem olyan jó konstrukció mint a vw soros 5hengeres 2.5-ös TDI-je? amiket a T4-esekbe szereltek. Nálunk is van egy céges, viszont annak is voltak hengerfej problémái, de ez betudható a "rendszeres" karbantartásnak. amúgy 400.000-km után -20 fokban is tényleg pöccröff.
2013. márc. 31. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez a V6-os éppen az ellentétje a régi öthengeres VW dizelnek. Az öthengeres az nagyon megbizható, de a V6-os teljesen más konstrukció, ami nem úgy sikerült, ahogy akarták.
2013. márc. 31. 12:53
 7/8 anonim válasza:
1.9 tdi-t javaslom mindenféleképpen! egy kicsit túlozni fogok, de mivel vagy 15 éve a piacon van, talán a sarki fűszeresnél is tudnál venni hozzá alkatrészt. minden szerelő aki pár éves gyakorlatban van tudni fogja hogy mi a baj, ha netán lesz valami, és ezeregy roncsautó van, ahol bontott alkatrész méhtelepáron
2014. jan. 13. 21:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, a régi 5 és 4 hengeres 2.5 és 1.9 jók, a 2.5 V6 hibáit pedig a 3.0 V6-ban korrigálták, az viszont már lényegesen kedveltebb blokk úgy tudom.
2014. jún. 21. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!