Mikor cseréljem az olajat?
Ha a garit meg akarod tartani akkor ez nem választható, hanem amelyiket hamarabb eléred, jelen esetben az 1 évet.
Ha már nem garis akkor csalhatsz kb fél évet vagy évet is de tudd, hogy ha fáradt olajjal hajtod a vasat az hamarabb károsodik, jobban amortizálódik.
az 1 év hülyeség?
Gratulálok!
Tisztelt kérdező, vedd a fáradtságot és nyiss ki egy szervízfüzetett, ott konkrétan le van írva, hogy ha meghaladod a megadott km-t, van az 1 éves időintevallumot, megszüntetik a garanciát. Szerinted mért?
Az egyik autómat viszonylag sokat hajtom és azt is nagy sebességgel autópályán. A 20.000 km-t nagyjából egy év alatt el is érem, így ekkor cserélem az olajat. (Bár már nem garanciális.)
A másik autóm inkább csak hobbi autó. Öreg, 30 éven felüli. Évente 1000 km alatt fut. Az alacsony futásteljesítmény miatt (tudom, hogy akkor is kéne 1 év után, de eddig semmilyen hátrányát nem vettem észre évtizedek alatt sem) 2 évente cserélem az olajat, általában a műszaki előtt. Persze ebbe is jó minőségű olajat rakok, nem a legolcsóbbat.
Szóval ha van rá lehetőséged, évente cseréld.
"Gyárilag 20000 vagy 1 év van megadva."
Akkor 20000 km VAGY 1év után. Amelyiket előbb eléri.
Nem hasraütésből találták ki, az olaj is kopó alkatrész, sőt, ez a legfőbb kopó alkatrész. Az olajcsere utáni első beindítástól kezdve folyamatosan terhelés alatt van, ugyanis az égéstérből átkerülő kémiai anyagok szépen elkezdik roncsolni a szerkezetét ,"megenni", úgyhogy akkor is le kell cserélni ha csak 5000km-t mész egy év alatt.
nekem 15 vagy 1 év. 10ezrenként cserélek, így egy évben max 2 olajcserém van.
Max 1év.Kollégám 4-5ezret megy egy évben.Max évente cseréli.
Jól döntöttél!
(már csak az a kérdés, milyenre?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!