Mennyit fogyaszt ez a kocsi óránként, ha csak járatom a motort?
Nagyon érdekelne, hogy ha csak járatom a motort mert fűtök, úgy mennyit fogyaszt a kocsi?
óránként mennyit?
2001-es évjáratú
Renault Clio
Benzines
1149 cm2
Köszönöm a gyors válaszokat!
Kevesebbre számítottam. Akkor ha járatom a motort mert fázok, az óránként 400-450 forintomba kerül. Hát van ára!
Az Octaviám 1.6-os motorral óránként 0,7-0,9 között ír alapjáraton. Meleg motorral értendő; amíg bemelegszik, az első 10 percben 1 és 2 liter között jósol.
Laikusként, de logikai alapon, ha az 1,6-os 0,8 körül eszik, akkor az 1.2-es szerintem lemehet 0,6-ra is. És az már mindjárt csak fél liter.:)
#5-ös: kell nekem az a fűtésrendszer!! :D
Kiszámoltam, mert kételkedtem, és tényleg! :D 0,8 l/óránkénti álló- és 7 l/100 km átlagfogyasztást véve alapul 5 perc és 15 mp alatt eszi meg a 0,07 litert, amit amúgy 1 km-en járna el.
Ezzel együtt szerintem, az hogy "nem ajánlatos", meg hogy nem éri meg, ezt mindenki maga dönti el az adott helyzetben, annak függvényében, hogy mennyire fázik. A gyártó részéről pusztán csak némi számadatot kérünk, hogy helyesen dönthessünk. És keblemre is ölelném, ha mellékelne néhány grafikont is, hogy miként változik az állófogyasztás mondjuk -30 és +40 Celsius fok között.:)
érdekes, kevesebbet tippeltem volna. 1.5 dCi motor pl. 0.5 l/h, de a VW 1.9 PDTDI is megáll0.6l/h-nál:)
igaz, ezek dízelek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!