Ha ezt nappali menetfény fel rakom az meg fog felelni jogszabálynak?
A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II.5.) KPM-BM rendelet 44.§. (8) bekezdése alapján lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával=(helyzetjelző) VAGY tompított fényszóróval, nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
Tehát a termék leírásában egyértelműen megfogalmazták hogy ezzel nem helyettesítheted a tompított lámpát, ugyanis ez nem számít annak. Az én véleményem az hogy ez a hülyék terméke, úgy mint a top shop BIOKERÁMIA derék melegítő akármi amivel 20kg-ot fogysz le 3nap alatt...nem is értem...
A másik: Nappali menetfény LED lámpa (Daytime Running Light) használatával elkerülhetjük a tompított fényszóró felesleges használatát, ezáltal csökkentve az elektromos fogyasztók számát, így végső soron a fogyasztást is.
Mint írtam a Nappali menetfény LED lámpa nem egyenlő a tompított fényszóróval. Illetve a FOGYASZTÁS részben hazugság, mivel a generátornak az a dolga hogy visszatöltse az akksit, és fenntartsa a fogyasztok működését, de ezzel 1cl benzint se takarítasz meg! Ellenben ha ezt felteszed, fogyasztás növekedést okozhat mivel van súlya :) (ami jelentéktelen, elismerem) viszont megcáfoltuk azt az állítást is hogy ezzel kisebb a fogyasztás... DE! ha ez tetszik neked és megéri a pénzét (szerinted) akkor használd! Valószínűleg nem fog megállítani rendőr sem emiatt... Amit vesztesz az kb 8ezer ft.
Az első válaszoló hülyeségeit el se olvasd!
A nappali menetfénynek nem is a tompitottat kell helyettesítenie, hanem nappal, szemből láthatóvá tennie az autót és igenis kevesebb fogysztással, azaz kevesebb üzemanyag elégetésével (Kábé 150 watt szemben 8-12 watt-tal)
Ha megfelelő a bekötése és megfelelően van felhelyezve, akkor használhatod. A lámpatest megfelel.
DE! A rá vonatkozó jogszabályokból készülj fel, mert 10 rendőrből 9 kicsit el van maradva és ugyanezt fogja válaszolni, mint az első.
uram atyám... ekkora okoskodó, idióta fejtegetést is rég olvastam, mint amit az első írt
a sok hülyeség közül egyre válaszolok csak: nem a hülyéknek találták ki, ugyanis uniós jogszabály van rá, hogy csak így kerülhet új autó forgalomba és a jelenlegieket is fel kell majd szerelni
amúgy teljesen megfelel, ha van rajta RL illetve E jelzés, és jó helyre rakod fel :)
DE! A rá vonatkozó jogszabályokból készülj fel, mert 10 rendőrből 9 kicsit el van maradva és ugyanezt fogja válaszolni, mint az első.
Ha az arányokat nézzük akkor a 9 rendőrnek valószínűbb hogy igaza van mint annak az 1nek.
Amit írtam az az én véleményem, nem kell elfogadni, sőt elolvasni sem. Az érvelésem, ha figyelmesen elolvasod, helyes. A watt / fogyasztásba inkább nem mennék bele, mivel nem vagy tisztában az autó működésével, kérlek nézz utána a generátor működésének és céljának.
Kedves sh0cky!
Légyszíves magyarázd már el nekem, mert szerintem, ha nem Te magyarázod, sohasem fogom megérteni.
sh0cky
A nappali menetfényt 2012-től az EU tagországaiban gyártott személygépkocsikba kötelező beszerelni.
Használata a régebben gyártottaknál (még) nem kötelező, az utólagos fölszerelése és bekötése a "jóváhagyási jelcsoporttal" ellátott lámpák esetében engedélyezett a jogszabályi előírásoknak megfelelő módon.
A kérdezőnek válaszolok:
A termékleírásban olvasható "jóváhagyási jelcsoport" magyarázata hagy némi kívánnivalót, de úgy tűnik megfelelő.
A bekötést szakemberre bíznám, vagy nagyon alapos és körültekintő tájékozódás után végezném el saját magam.
Itt is olvashatsz róla:
Ha érdekel, itt részletesen leírtam az ezzel kapcsolatos tudnivalókat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!