Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51N felújítás?

Simson S51N felújítás?

Figyelt kérdés

van egy 3.-ra induló Simson s51n-esem. remek állapotban van.Sajnos a előző tulajdonos nem törődött vele, de én szeretnék. Miket vegyek hozzá hogy szépen menjen? régebben Olyan problémám volt hogy melegen nem akart beindulni. Előbb inkább motorikusan akarom helyre rakni.

Ui: Ha infóra van még szükség nyugodtan kérdez!

2013. márc. 26. 13:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Melegen, azét szokott mert tágul a henger, a gyűrű elkopott és elmegy az erő, vagy a gyujtás mászik el a hőtágulától., illetve karbi takarítást. ujj csapágyakat raknák bele minőségi olajjal. Megszakító vagy tirisztor gyujtású? De az ék miatt elmászni nem nagyon bír, de egy miliméter is haza vághatja. Én egy ujj kipufogót vennék, hengert, blokkot, felnit políroznám, ujj lámpabúrát rakném rá ha matt, mindenhova krom csavar, aláték, ujj üléshuzat. Uj gumi elemek. A krómokat hejrevágnám, (acél gyapjú 0 sal). A fekete részeket újra fujnám, a többi izlés kérdése :)
2013. márc. 26. 14:53
 2/15 anonim ***** válasza:

Hy!

ha melegen nem indul könnyn akkor lehet a problema gyertya,koszos kipuf,esetleg rossz karbibeállítás,magyarul lehet hogy picivel többet kap,vagy nincs jól beállítva a benzin levegő keverék.

Ha remek állapotban van akkor amiket érdemes megvenni:új olaj a hajtóműbe,gyertya,légszűrő.Ha a kipuf renszer gáz akkor érdemes venni új rendszert-ezután jobban megy és a fogyasztásod is kevesebb.A súbertűt 20ezrenként cserélni szokták.A láncot nézd meg milyen állapotú.

Használatához szintetikus 2t olajat használj-ezzel mindenféleképpen csak jobb lesz.

Blokkban nem kattog nem csörög semmi?

Időközönként a bowdeneket olajozd meg,láncot kend meg,néha nem árt az elektronikát is átkefélni.

Ami meg rossz rajta azt bontott alkatrésszel helyettesítsed,mert az jobb minőségű mint a bolti.

Úgy nagyjából ennyi

2013. márc. 26. 20:11
 3/15 A kérdező kommentje:
ahogy említettem is a előző tulaj nem törődött vele. A láncot szoktam olajozni. AZ olajcserével meg kell várnom a tavaszt, a gyertya azt cserélgetni szoktam(meg van egy vadi új is!), a gyújtáshoz nem értek. A kipufogót is tavaszra tervezem. A karbi az be van állítva, de szerintem nem a legjobban.A bovdeneket mivel olajozzam? A blokk-ban szokott valami csörögni!!!-de amikor még beindítom akkor még nem, kb-2km után!!
2013. márc. 27. 09:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem tudod érzed gondolom hogy gyengébb vagy hogy nem megy olyan jól,mert akkor ez esetben lehet hogy fúrni kell(nem gyűrűzni ahogy egyesek szokták!)
2013. márc. 27. 11:34
 5/15 A kérdező kommentje:
pff. de meg sem bírom oldani hogy megfúrják! meg azt sem tudom hogy meg lett fúratva-e! Tegyük fel hogy fel van fúratva 70-re, és ha még olyankor sincs benne erő olyankor mi a helyzet?
2013. márc. 27. 11:41
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha fel van fúrva 70-re és nincs benne erő akkor ami kell neki az a karbiba nagyobb fúvókázás-egységesen növeled a fúvókák méreteit,vagy nagyobb karbit neki,ha így sem megy,bár mondjuk csörög ,akkor viszont rosszul lett bejáratva,vagy már volt megszorulva vagy valamelyik csapágy lehet ki benne.

A csörgés azért van mert a melegtől kitágul minden és a dugó nekiverődik a henger falának.DE ez előfordulhat azért is mert rossz méretre fúrták vagy rossz dugót vettek bele.

De ha nem akarsz szóarkozni vele vidd el szerelőhőz ,ő megmondja hallásra hogy mi lehet a probléma.

2013. márc. 27. 15:09
 7/15 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyen szerelőkre. meg drága dolgokra nincsen pénzem.
2013. márc. 27. 18:15
 8/15 anonim ***** válasza:

Nincsen semmi ismerősöd vagy esetleg valaki aki ért a rokonságodban hozzá?Mert akkor attól kérhetsz segítséget.

Viszont ha fúrni kell akkor kb 5-10 ezer forint körül mozog az ára mindenestül,utána már csak óvatosan kell bejáratni.

ha nincsen rá pénzed,akkor a vastelepen add le a felesleges vasakat,rezeket,alumíniumokat,hátha kijön belőle egy kis felújítás.

2013. márc. 27. 19:41
 9/15 A kérdező kommentje:
Van egy profi ismerősöm, hogy ezt megértsétek: egy babettát úgy megcsinálta hogy az ő kb.130 kilóját felviszi egy 30-40%-os emelkedőn. szóval nagyon ért a motorokhoz. csak neki nagyon sok munkája van, néha le szokott jönni, amikor még jó idő volt. Eladni meg nem akarom a részeit mert eredeti-k, és sokat fognak érni! A fúrást házilag nem lehet megoldani? vagy ahhoz milyen gép kell? És azt hogy érted hogy óvatosan bejáratni?
2013. márc. 28. 08:28
 10/15 anonim ***** válasza:
A fúrást csak így házilag nem tudod megoldani. Normális gépműhely, hozzávaló cuccokal. Nekem is nehezen indult anno melegen, annyi volt a problem, hogy a hőszigetelő tömítés hiányzott a karbiról, így felforrósodott az is, és más lett tőle a keverék.
2013. márc. 28. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!