Melyik a jobb és miért?
Egyik sem egyértelműen jobb a másiknál, mindkettő másra jó.
A lemezfelni vagy acélfelni olcsóbb, könnyebben javítható és vannak esetek, mikor könnyebb is, mint az alufelni (az olcsó, gagyi alufelnik általában nehezebbek, mint az ugyanakkora acélfelnik).
Az alufelni drágább és kényesebb ugyan, javítani is nehezebb, de egyrészt ha megfelelő darabról van szó, akkor könnyebb, mint a lemezfelni, másrészt más a belső kialakítása, így nagyobb helyigényű fékrendszer is elfér alatta, illetve egészen más ET-száma is lehet, mint a lemezfelninek. Bizonyos esetekben ez jól jön.
Az alufelni szebb.
Az acélfelni erősebb.
Az acélfelni zártabb, ezért kisebb a hőveszteség. Ezért télen ezt ajánlott használni!
Én alufelnivel vettem a kocsim (mellette volt lemez is).
Nekem az alufelni nem ad semmi pluszt.Amikor benn ülök,nem látom.Amikor otthon áll, nem nézem.Az meg hogy az úton ki mit néz, és mondd nem érdekel :)
Az itthoni utakon alufelnit használni veszélyes :)
Dísztárcsát? Soha, semmilyen pénzért nem vennék! igénytelenül néz ki.
Szerintem inkább SZÉPEN fesd le az acélfelnit!
A gyári dísztárcsák erősek, tartják az alakjukat, nem törnek - viszont a tolvajok nagyon szeretik, mert jó áruk van a feketepiacon.
(bár a gyári műanyag dísztárcsák sem mérhetőek tartósságban a régi krómozott vagy festett acél dísztárcsákhoz, de azok az idők rég elmúltak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!