Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Híg az olaj, vagy szét van...

Híg az olaj, vagy szét van hajtva?

Figyelt kérdés
Azeretném a segítségeteket kérni, remélem, hogy tud valaki segíteni. Nemrég vásároltam egy 2005-ös Ford Focus-t, 1.6 TDCI. Egy párszor előfordult, hogy indítás után, nem akart elaludni az olaj jelző lámpa, csak egy kis gázfröccsnél aludt el, és halkult el a motor, mert addig nagyon csörgött (nem akarok hazudni de szerintem melegen csinálja de havonta 1-2-szer). A szerelőm azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele ha menet közbe nem gyullad ki, de engem zavar. Egyébként flottás autó volt, most van benne 266000 km. Lehet hogy híg már neki az 5W-10-es olaj? Szervizelve volt, megnéztem a szerviz könyvét, és látszik, hogy volt vele foglalkozva. Eléggé kopogós hangja van, mintha hidrotőkés lenne, de nem hallottam még ilyen típusnak a hangját szóval nem tudom mihez viszonyítani, csak unokabátyámnak van egy 2000-es évjáratú focusa, 1.8 tddi, 280000 km-rel, és neki nem kopog semennyire. Egy ember használta csak a cégnél(Strabag KFT). Elképzelhető, hogy ennyire kilenne a motorja, vagy olajpumpás, vagy hidrotőkés? :( Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. márc. 24. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a viszkozitása kicsi, főleg a hidegoldali, amúgy gondolom 5w-40-est akartál írni akkor még előbb kellene elhalkulni és kenni az alkatrészeket mint ha sűrűbb tehát nem az a gond, az olajat lecseréltetted mikor megvetted? Az, hogy nem akar elaludni a lámpa, nem jó jel, vidd el másik szerelőhöz mert nem normális dolog, a hidrotőkéket meg, már ha az a baja, át tudják mosni kiszerelés után, nem muszáj újakat venni, de ezt vizsgáltasd ki elég gyanús.
2013. márc. 24. 18:20
 2/5 A kérdező kommentje:
megvétel után cseréltem olajat, olaj és szűrőt természetesen. Lehet hogy 5w-40 tényleg. Nekem is gyanús, meg a hidrotőke is, de nem csak az enyémbe van sok kiló méter. Másnak semmi baja, csak ennek, hát nem tudom mi lehet vele, minden esetre köszi a választ.
2013. márc. 24. 18:26
 3/5 szántóvető ***** válasza:

mennyit mentél vele olajcsere óta?olajat eszi?olajnyomást kéne mérni szervizben.

itt megnéztem, 5W-30 as olaj való bele!

[link]

2013. márc. 24. 18:44
 4/5 A kérdező kommentje:
olaj csere óta 8000 km van benne. Nem emlékszem, hogy milyen olajat tett bele a szerelő :S
2013. márc. 24. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ha céges autó volt, akkor gondolom nem kímélték. Tehát el tudok képzelni hidegen csapatást is akár minden egyes alkalommal...
2013. márc. 24. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!