Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motorolaj lehet benne?...

Timej4 kérdése:

Milyen motorolaj lehet benne? ( 1997 Ford Fiesta 1.3 )

Figyelt kérdés
Hellosztok! A napokban vettem egy 1997-es Ford Fiestát és olajat szeretnék utána tölteni és mindenképp el akarom kerülni a "felhabosodást". Sajnos a motorban található márkját,típusát nem tudom megállapítani. Kérdeztem az eladót de ő se tudja sajnos. Hogyan tudnám megállapítani, hogy ásványi, fél szint. vagy szint. motorolaj volt benne?

2013. márc. 23. 12:40
 1/5 szántóvető ***** válasza:
autóvásárlás után az összes olaj cseréje a minimum.egyébként nem fogod tudni megállapítani,de a félszintetikus lenne a leglogikusabb.
2013. márc. 23. 12:50
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem javasolnék 15W-40-es motorolajat az 1,3 Fordodba. A Ford gyári ajánlása szinte mindig kivétel nélkül 5W-30-as viszkozitású, Ford specifikációval bíró motorolaj a 1997-es modellévnél fiatalabb Ford Fiesta 1.3-as motorral szerelt modellekhez. Ennél régebbi modelleknél megenged némi eltérést a viszkozitásban, de legfeljebb csak 5W-40-est. Amit javasolnék használatra, az a FUCHS TITAN SUPERSYN F 5W-30-as.
2013. márc. 23. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
valóban, az olcsó félszint, szint olajakat el kell felejteni, 5w30 full szint-t bele! az előzőt meg teljesen leengedni és kicsit úgy hagyni hadd folyjon ki rendesen.
2013. márc. 23. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:

előttem már megmondták a tuit...

ne szarakodj az utántöltéssel, meleg motornál lenged, szűrőt csrél, csavar vissza, és 5W40 full szint. olaj bele.

A kérdésedre válaszolva: bármilyen!

Ha most nem tudsz, vagy nem akarsz olajat cserélni, akkor vegyél STP, vagy WINNS olajadalékot, és azt öntsd bele...ezek mindenhez keverhetők, és még jók is.

Aztán nyáron olajcsere.

2013. márc. 24. 05:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Olajcsere lesz mindenképp, csak itt Németországban az ember nehezen határozza el magát a szolgáltatások árai miatt. Utolsó, azok az olaj adalékok amiket te írtál ráönthetőek az ásványira meg a szintetikusra is? Ezzel a megoldással haza is tudnám vinni a bevált szerelőhöz.
2013. márc. 24. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!