Timej4 kérdése:
Milyen motorolaj lehet benne? ( 1997 Ford Fiesta 1.3 )
Figyelt kérdés
Hellosztok! A napokban vettem egy 1997-es Ford Fiestát és olajat szeretnék utána tölteni és mindenképp el akarom kerülni a "felhabosodást". Sajnos a motorban található márkját,típusát nem tudom megállapítani. Kérdeztem az eladót de ő se tudja sajnos. Hogyan tudnám megállapítani, hogy ásványi, fél szint. vagy szint. motorolaj volt benne?2013. márc. 23. 12:40
1/5 szántóvető válasza:
autóvásárlás után az összes olaj cseréje a minimum.egyébként nem fogod tudni megállapítani,de a félszintetikus lenne a leglogikusabb.
2/5 anonim válasza:
Nem javasolnék 15W-40-es motorolajat az 1,3 Fordodba. A Ford gyári ajánlása szinte mindig kivétel nélkül 5W-30-as viszkozitású, Ford specifikációval bíró motorolaj a 1997-es modellévnél fiatalabb Ford Fiesta 1.3-as motorral szerelt modellekhez. Ennél régebbi modelleknél megenged némi eltérést a viszkozitásban, de legfeljebb csak 5W-40-est. Amit javasolnék használatra, az a FUCHS TITAN SUPERSYN F 5W-30-as.
3/5 anonim válasza:
valóban, az olcsó félszint, szint olajakat el kell felejteni, 5w30 full szint-t bele! az előzőt meg teljesen leengedni és kicsit úgy hagyni hadd folyjon ki rendesen.
4/5 anonim válasza:
előttem már megmondták a tuit...
ne szarakodj az utántöltéssel, meleg motornál lenged, szűrőt csrél, csavar vissza, és 5W40 full szint. olaj bele.
A kérdésedre válaszolva: bármilyen!
Ha most nem tudsz, vagy nem akarsz olajat cserélni, akkor vegyél STP, vagy WINNS olajadalékot, és azt öntsd bele...ezek mindenhez keverhetők, és még jók is.
Aztán nyáron olajcsere.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Olajcsere lesz mindenképp, csak itt Németországban az ember nehezen határozza el magát a szolgáltatások árai miatt. Utolsó, azok az olaj adalékok amiket te írtál ráönthetőek az ásványira meg a szintetikusra is? Ezzel a megoldással haza is tudnám vinni a bevált szerelőhöz.
2013. márc. 24. 13:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!