Kopog a motor hidegindítás után, mi miatt lehet? (nem
hidrotőkés)
Figyelt kérdés
Tudna valaki segíteni, esetleg találkozott más is azzal a jelenséggel, hogy kopog a motor hidegindítás után?
1.4 benzines 2002-es motor és mostanában kezdte ezt produkálni, főleg amikor nagyon hideg van kint.
Indítás után 1-2 másodpercig kopog majd abbahagyja de csak addig amig nem adok rá terhelés, tehát ha pl ráengedem a kuplungot akkor megint kopog 1-2 másodpercig majd ha ezután még a világítást meg egyéb nagy fogyasztókat kapcsolok fel akkor megint ezt produkálja. De ha mondjuk 10 másodpercig várok indítás után és csak akkor engedem fel a kuplungot meg a fogyasztókat akkor kapcsolom fel úgy nem jelentkezik a kopogás.
De legutóbb olyan volt h indulni akartam 10 másodperc járatás után és elég erőteljes kopogás jelentkezett amikor megkezdtem az elindulást, majd inkább vártam még 10 másodpercet és újra próbáltam, akkor már minden rendben volt.
Mi lehet ez a jelenség? Tudtommal nem hidrotőkések ezek a motorok. Mi kopoghat mégis bennük?
Általában ezt a szelephimbák okozzák hideg állapotban,lehet hogy hidegen túl nagy a szelephézag. Szerintem hidrotőkésnél is így lehet
2013. márc. 23. 15:45
2/11 anonim válasza:
És milyen autóról lenne szó?
2013. márc. 23. 16:02
3/11 A kérdező kommentje:
Ford Focus 1.
2013. márc. 23. 19:08
4/11 anonim válasza:
szívó:0.20
kipufogó:0.30
Ellenőrizd azért.
2013. márc. 24. 01:14
5/11 sh0cky válasza:
Igen, nagy valószínűséggel a szelephézagok túl nagyok, hidegben ez nálam is jelentkezik, viszont az olaj is közrejátszhat benne. Mégpedig a hideg olaj sokkal sűrűbb és nem képen az olaj szűrőn átnyomni a sűrűbb olajat ilyenkor némi "kopogás" hallható míg nem épül fel az olajnyomás (max 1 perc). Kárt nem okoz de érdemesebb legközelebb minőségibb olajat tenni bele.
2013. márc. 27. 00:04
6/11 anonim válasza:
Most olvasom hogy nem hidrotőkés :) . A helyzet az hogy igen mint leírták hidegen nagy a szelephézag és ahogyan melegszik fel úgy tágulnak az alkatrészek ezért idővel éppen hogy elfogy a hézag ekkor már nem hallod a kopogást ez teljesen normális.Akkor van baj ha üzem meleg motornál is ezt csinálja akkor állítani kell. Nekem Ladám (benzines) van egyik szerelő ajánlotta ,hogy ad bele nekem Shell Diesel olajat ez ugye sűrűbb ráadásul már régóta benne van és nem hígult fel mint az eddigiek és szép színe is van még mindíg. Hidegen beindítom kicsit kopog majd mikor kiállok a garázsból hogy becsukjam az ajtót már abba is hagyja .
2013. márc. 27. 00:20
7/11 anonim válasza:
Ha szeretnél jót tenni a motoroddal, vegyél egy 5W-30-as full szintetikus olajat, hajtsd meg jól és még jó forrón engedd le belőle a régi szar olajat, ami valószínű egy ásványi olaj és már kezd besűrűsödni. És még egy jó olajszűrőt se sajnálj az autódtól. Ne halgass a kontár szerelőkre, nem a 10W-40-es kell bele. Vedd meg a legolcsóbbat, akár a Tesco-ból is, a márka nem számít.
2013. ápr. 2. 21:24
8/11 A kérdező kommentje:
5w-30-as van benne és kicsit hamarabb cserélem is mint kellene, eddig nem is volt gond csak most a nagy hidegekben jött ez elő.
2013. ápr. 2. 22:22
9/11 anonim válasza:
Te magad cseréled az olajat? Mert ha nem vagy ott, simán elképzelhető, hogy a hordós 10w-40 megy bele...
2013. ápr. 3. 21:08
10/11 anonim válasza:
De ha biztos, hogy a jó olaj van benne, akkor nézesd meg a szelephézagot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!