Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 90km/h a legtöbb helyen a...

90km/h a legtöbb helyen a megengedett sebesség, ha bemérnek akkor mekkora sebességtől mérnek be?

Figyelt kérdés
tehát mennyit kell mutatnia a sebességmérőmnek hogy én büntetést kapjak? és 100km/h-nál mennyit csak lefelé az óra? 10km/h-t kb?
2013. márc. 23. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

[link]

ezt a képet mentsd el te is, akár csak én :)

2013. márc. 23. 10:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az objektív felelősség elve szerint 108km/h-tól büntetnek, ilyenkor küldenek csekket. De: 93km/h-tól már büntethetnek helyszíni bírsággal! Csakhogy ki látott mostanában rendőrt, aki egy sebességmérés után megállította az autósokat???
2013. márc. 23. 10:20
 3/8 anonim ***** válasza:
*azért 108, mert 3-at levonnak a "mérőeszköz esetleges pontatlansága" miatt.
2013. márc. 23. 10:21
 4/8 anonim ***** válasza:

a táblázat jó, én is mentem, és ahhoz még hozzá lehet számolni a 3 km/h korrekciót a pontatlanság miatt...

ezen felül az órád csalhat akár 5 km/h-t is, ezt érdemes gps-el leellenőrizni, így akár óra szerint 113 km/h-val is "száguldozhattál", hogy ne kapj csekket, de ha kéregetők vannak, akkor helyszíni simán lehet

2013. márc. 23. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
2013. márc. 23. 10:36
 6/8 A kérdező kommentje:
nem hajtottam gyorsan, csak kíváncsi vagyok :) köszi
2013. márc. 23. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
A pesti rakparton a Dráva utcából lekanyarodva dél felé szoktak mérni, és még a HELYSZÍNEN BÍRSÁGOLNI 50-100 méter múlva. A km-órák az autóban általában kevesebbet mutatnak, int a valóság. A GPS meg még kevesebbet, mert az a műholdról veszi az adatokat.
2013. jún. 4. 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:
ha a km óra valóban kevesebbet mutatna mint a valóság, akkor egy autó se kapott volna típusengedélyt :)
2013. jún. 4. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!