Simson miért "eszi" a gyertyát?
Figyelt kérdés
1 gyertyával csupán néhány km-t tudok menni. 60ccm-es henger van rajta. Esetleg a trafónak okozhat ilyesmit? Mielőtt tönkrement a gyertya "őzbarna" színe volt. Tegnap még járt vele a motor, bár már többet kelett rajta rúgni hogy beinduljon, ma pedig már be sem indult. 1 fikarcnyi szikra sem volt.2013. márc. 19. 15:47
1/5 anonim válasza:
Nekem akkor produkálta ezt anno a megszakítós gyújtásom, mikor szerelés közben véletlenül egy kicsikét megkarcoltam a gyújtótekercs tekercselését. Nem nagyon, de annyira pont elég volt, hogy a zománcréteget leszedje róla. Próbáld ki kölcsön gyújtótekerccsel. Mondjuk vele járt az is, hogy ha alacsonyabb fordulatra engedtem (kb 3000 alá.), akkor onnan már nem lehetett visszahozni, mert puffant kettőt és megállt. Olyankor kivettem a gyertyát és nem volt szikra.
2/5 A kérdező kommentje:
Most volt felújítva a blokk is, minden tekercs új benne, de azért megnézem nem-e sikerült nekem is megkarcolni. Esetleg még valami tipp?
2013. márc. 19. 16:20
3/5 anonim válasza:
Isolator gyertyát bele...
Az mz-m csak ezzel hajlandó működni. Nem tudom miért, de brisk, champion, ngk csak rövid ideig megy...
(utána másik motorban hibátlan)
4/5 A kérdező kommentje:
De hogy lehet az hogy ha egyszer nem ad szikrát, de ha beleteszek egy új gyertyát, hatalmas szikrát ad. Neked sem adott egyáltalán szikrát pár km után?
2013. márc. 19. 18:44
5/5 anonim válasza:
Mint írtad most volt felújítva.Azaz a simsont összerakáskor olajjal teszik össze és amíg van a forgattyúsházban olja ne várd hogy ne keljen gyertyát cserélni de azt a gyertyát amit beköpött azt kilehet égetni és megint használható lesz.
Üdv DB
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!