Mit jelent a gyújtógyertyánál a 280? vettem simson s51hez Isolator AKA M14-280as gyertyát. M14 az a menet, csak a 280t nem tudom mit jelenthet
Figyelt kérdés
2012. júl. 25. 10:51
1/7 anonim válasza:
A 280 a hőértéket jelöli. Minél magasabb, annál nagyobb a gyertya üzemi hőmérséklete. Ezt azt jelenti, hogy a magasabb hőértékű gyertya, nagyobb fordulatú, magasabb hőterhelésű motorokban is jól használható, de lassú, kis hőterhelésű motorokba nem jó, mert nem éri el az üzemi hőfokot. Az alacsony hőértékű gyertyák meg pont fordítva működnek.
3/7 anonim válasza:
Simsonba isolatort ne..... az az MZ-kbe jó. Brisk N12YC. Maga a tökély.
4/7 anonim válasza:
Az Isolator való bele gyárilag, de gyári németet már nem fog találni sehol, legfeljebb börzén. Amit ma ilyen néven árulnak a boltban, egy minősíthetetlenül okádék román gyártmányú sz@r.
5/7 anonim válasza:
#4, pont ezért mondtam, de a briskek ma is jók. :-)
6/7 kgaba88 válasza:
A hőérték azt mutatja meg, hogy a gyertya két elektródája milyen hőmérsékleten kezd el izzani. Az izzásra azért van szükség, mert így tisztul meg önmagától üzem közben a két elektróda. Ha az előírtnál kisebb a gyertya hőértéke, akkor üzem közben az elektródák el fognak égni, viszont ha az előírtnál nagyobb a hőérték, akkor nem jön létre az izzás, az elektródák elszennyeződnek, így nem fog a gyertya szikrázni.
7/7 allllli válasza:
Az AKA Isolator gyertyát a német AKA Electronic cég gyártja és semmi köze a román utánzathoz. Ez már modern, jó minőségű gyertya a régi, de jogos névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!