Valószínűleg melyik autót fogják megpróbálni feltörni/ellopni? A nagyon drágát, vagy az átlagosat?
Tudom, ha jó helyen lakik az ember, egyiket sem. De feltettem a kérdést, mert szomszédom azt mondta lett volna pénze új BMW-re de nem mert venni, inkább egy új Swiftet, mert azt mondja nem merné kint hagyni az utcán, meg megállni vele bárhol.
Azt mondja azért egy közel 10 millás autót elvisznek előbb mint egy 3-4 milliósat.
Azt hallottam egy ilyen drága BMW vagy más drága autót nehéz elkötni, tele van dolgokkal, műholdas követéssel akár.
A vicc ott kezdődik, hogy eddig 2x vittél el a kocsiját de van benne ilyen rejtett kapcsoló, ami leállítja a motort...
És ennek ellenére is azt mondja, hogy ez csak Suzuki... Ha BMW vagy drága autót vett volna, azt elviszik egy trailerrel, vagy bármi, de nem hagyták volna ott az út közepén...
A kérdés: Valóban a drágább autót tuti elviszik, és nagyobb az esély, hogy ha drága autót vesz az ember, azt megfújják?
A drágább autót -általában- rendelésre lopják!
A Suzukit meg azért sűrűbben, mert sok fut belőle és nagy az igény a bontott alkatrészre!
Ne kergessünk hiú ábrándokat:minden autótípusnak megvan a maga "tolvaja".Egyébként az általánosan igaz,hogy a drágább,népszerűbb autót szívesebben lopják,mint egy nagy méretű,nagy fogyasztású,régi modellt.
Azért vannak olyan védelmi rendszerek ma már Magyarországon,amik hatásosak.Jómagam 2-ről hallottam,és volt is egy ilyen autóm,amiben benne volt.A Pajzs Technológiára,és a Cerberos-ra gondolok.Mind a kettő elég fejlett,ahhoz hogy az autót meg lehessen védeni.
Csak a fejekben van némi hiba,mert akinek például 10 milliós a kocsija,az nem akar 300 ezer forintért egy ilyet beszereltetni,mert túl drága... Pedig behozza az árát.
2 dolgot vegyél figyelembe:
- Drága (pláne új tipusú) autót csak és kizárólag megrendelésre lopnak
- Gyakori 3-10 éves autót (tehát garanciaidőn kívüli modellt) meg hirtelen felindulásból is
Ennek az az oka, hogy már évek óta nem tudnak mit kezdeni a tolvajok a lopott kocsival, már nem lehet "kivinni olaszba / spanyolba". Semmi másra nem jó a lopott autó csak alkatrésznek.
Most gondolj bele: Egy 2013-as modellű 5-ös BMWd van, ha bármi elromlik benne visszaviszed garanciába még legalább 5 évig. Eszed ágába sincs sutyiba venni hozzá kéz alól alkatrészt.
Ha egy 4 éves swifted van és lehal benne az adagololó, amire a szerelő azt mondja, hogy 200,000 de "okosba tudok 50-ért" akkor rábólintasz.
Ezért lopnak több olcsó, nem túl régi modellt.
Viccből írom csak:
Hmmm... Én is vehettem volna egy Veyront, de inkább egy régi, használt Swiftet vettem, mert szeretek nyugodtan aludni.
A többiek mellé állnék a véleményemmel, lehet, hogy hamarabb elviszik a Suzukit alkatrésznek.
De kívánom, hogy ne vigyék el, legyen csak meg, és használja a tulajdonosa boldogan, egészségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!