Simsonom valószínűleg keveset kap, de már nem lehet rajta állítani, mit csináljak vele?
tehát robogó karburátor van rajta, és a benzinszint nem állítható, kb 72-es főfúvóka van benne, vagy kicsit nagyobb mert már reszeltem rajta kicsit, szóval max 80-as
és a súbertű meg azon van hogy a legtöbbet kapjon, és szerintem keveset kap így is, mert 50-el bír csak menni, és a szívató is kell neki, meg nem akar indulni, arra jöttem rá hogy úgy állítom le hogy már alig jár a motor, és akkor nem szívja ki az összes benzint a karburátorból, és akkor indul első második rúgásra
de ha nem így állítom le akkor csak tolásra vagy 100. rúgásra indul :S
nem kell mondogatni hogy tegyek rá simson karburátort, mert nincs simson karburátorom, ezért van rajta robogó karburátor, és másnak a simsonján is van robogó karburátor, és azt mondta hogy az övé jól működik
de nem tudja hogy mekkora fúvóka van benne neki meg stb.
Robogó karburátort még nem szedtem szét, de nem lehet hogy membrános. Láncfűrészeknél, kertigépeknél szokott olyan gond lenni hogy a membrán megnyúlik, és ezért beállíthatatlan lesz.
A karburátort szedd darabokra, és takarítsd ki, tisztíts meg a furatát minden fúvókának.
Nagyobbra reszelted?Az lehet hogy nem jó megoldás,mert így nem egyenletes a lyukad amibe a súbertű fut és annak fontos zárószerepe is van.
Ha a robogód úgy jobban megy hogy ráhúzod a szivatót,mármint úgy tudsz 50-nel többel is menni és nem fullasztod le vele akkor nyugodtan tegyél bele nagyobb főfúvókát,aztán a többit is egységesen kéne ilyenkor cserélni.
80-85fúvókánál nem fog nagyobb kelleni szerintem.
A karburátor nem olyan egyszerűen működi hogy minél több benzin meg minél több levegő bemegy oszt jóvan az. Nem.
Komoly áramlástani szempontok alapján tervezik meg a motor karakterisztikájához.
Ami a te esetedben nem simon.
A karburátor úgy működik hogy a kialakuló, megfelelő erejű vákuum finomra porlasztja a megfelelő mennyiségben és minőségben beporlasztott benzint. És így lesz jó a keverék.
Van egy olyan érzésem hogy te ezt fel is borítottad, és így már a keverék minősége se jó.
A másik hogy robogó és robogó karakterisztikája között is sok különbség lehet.
Szóval lehet olyan robogó aminek a karbija jó a simsonra, de ami karbi neked van az úgy tűnik nem jó.
Lehet reszelgetni, faragni. És lehet hogy fogsz is vele elérni nagyobb sebességet, de ha skerünl akkor a fogyasztás baromi nagy lesz.
Gyári hengerhez gyári karbi a legjobb. És nem is valami drága egy bontott simson karbi. Legalábbis nem lenne drágább mintha gy használod a gépet és majd idő előtt cserélni kell az alkatrészeket...
köszi a válaszokat, de nem tudok sehol se venni hozzá nagyobb főfúvókát, csak rendelni tudnék netről, de annál meg sok lenne a postaköltség, és hát ki lett reszelve, de nem ovális, elég jó lett a reszelés, és az egész karburátor ki lett pucolva meg fújkálva, kb 1 hete
benzinszűrő is van rajta, és nem fullad a szívatóval se! sőt, csak szívatóval megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!