Jobbkormányos kocsival itthoni utakon van valakinek tapasztalata?
Figyelt kérdés
Autóvásárláson gondolkodok, és utána néztem, hogy használt kocsi Angliában nevetséges összegekért, az itthoni árak töredékéért van ugyanolyan, vagy még jobb állapotban, teljesen lepapírozva. Ráadásul van ott egy barátom, aki használtautó-kereskedő. Csakhát ugye a nagyja jobbos. Valakinek van tapasztalata, hogy el lehet ilyennel itthon lenni, vagy teljes szívás? Néha látok ilyeneket magyar rendszámmal az utakon. Nekem első autóm lenne, hogy ne a szüleimét vigyem el mindig, nem kéne semmi komolyra, csak a városban ide oda elugrani, meg néha vidékre. Mert főleg gyalog járok, nem sokat autózok. Gondolom előzni nehezen lehet vele, de pl. ha terepjárót veszek, akkor esetleg könnyebb a magasítás miatt?2013. márc. 19. 03:57
1/5 anonim válasza:
"..de pl. ha terepjárót veszek, akkor esetleg könnyebb a magasítás miatt"
Ez az érv kevés! A magasítás, csak személyautó mögött haladva előny, a többinél elég necces egy előzés, kikerülés! Gondolj a furgonokra, kamionokra!
Hosszabb távra(időben) nem vennék!
2/5 anonim válasza:
hülyeség itthonra. hamar kényelmetlen lesz, nem tudsz vele előzni, nem látod rendesen az utat.
3/5 anonim válasza:
A jobbkormányos autó Bal oldali A oszlopára előrefelé néző tükröt szoktak felfogatni, hogy előzés közben ki lehessen látni a másik kocsi mellett. De én akkor is lebeszélnélek erről, inkább gyűjts még egy kis pénzt balkormányosra, az kevésbé veszélyes. Arról nem is beszélve hogyha pár év múlva autót szeretnél cserélni, a jobbkormányost nem nagyon fogod tudni eladni.
4/5 anonim válasza:
Nagyon könnyen meg lehet szokni, az előzés sem probléma.
5/5 Csinosfiu69 válasza:
Meg lehet szokni az előzést. Városban teljesen gondtalanul elboldogulok vele, mert a __kamionok__ többsége kint van az indusztria zónákban. Autópályán még külön előnyös is mert a belső sávban haladva középen jól belátom a pályát, a külsőben meg előbb látom __a kamion mögül is__ ha valaki áll a leálló sávban. Szerintem a kikerülés az igazán szívás, mert pl. megáll előtted egy kocsi, mögé állsz mert nem tudod mi van, aztán bebassza az elakadásjelzőt hogy ő itt most állni szeretne, és akkor vissza kell tolatni :D Na ezt egyszer eljátszották velem aztán vettem egy "krugozor" tükörrendszert azóta ezzel sincs gond. Előzésnél viszont nincs ilyen gond mert már mielőtt beéred az elötted haladót, elkezdesz kukucskálni, minél hosszabban tisztább, annál kijjebb mész. Kicsit le kell maradni. Ha már azon a lemaradáson múlik hogy beférsz-e... ilyen előzésbe én balkormányos autóval se kezdenék bele. Tipikus halálszakaszokon nem szabad vagánykodni jobbkormányos autóval. Nem erre van. Arra van hogy elvisz A-ból B-be. Nekem ez érte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!