Hogyan zajlik egy autó vásárlása? Mi mennyibe kerül kb még z autó árán kívül úgy, hogy még soha nem voltam egy biztosítónál sem, és az én nevemen lesz a gk?
Hogyan zajlik egy autó vásárlása? Mi mennyibe kerül kb még z autó árán kívül úgy, hogy még soha nem voltam egy biztosítónál sem, és az én nevemen lesz a gk.?
Milyen papírmunkát, biztosítást, átiratását, stb... kell még intézni az autó adás-vételén túl? Illetve valaki sorba rakná:? Gondolom az első helyen az áll, hogy megállapodok a tulajjal, kifizetem, megírjuk az adás-vételit.
Igen, az első az adásvételi. Erre nagyon figyelj oda, hogy pontosan legyen kitöltve. Aztán kötnöd kell rá biztosítást. Ezt megteheted online, alkusz céggel is.
Ezután elviszed eredetiség vizsgára, majd irány az okmányiroda. Ott kérni fogják a forgalmit, törzskönyvet, adásvételi szerződést, eredetvizsga papírt, és a megkötött biztosítás igazolását.
Az eredetvizsga fix áras, arra rá tudsz keresni.
Az átírási költséget itt ki tudod számolni:
A biztosítási szerződésed 1 évre szól majd, az már mindegy, hogy melyik fizetési módot választod (éves, féléves vagy negyedéves). Átíratás szempontjából mindegy hogy fizeted.
tehát akkor átiratás alatt a következőket értik :
Vagyonszerzési illeték
Új forgalmi engedély
Törzskönyv
Eredetvizsga?
1-3 vagyok
Igen, az eredetvizsgát ott fizeted, ahol megcsináltatod, a többit az okmányirodában, a biztosítást meg mikor megjön a csekk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!