Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan zajlik egy autó vásárlá...

Hogyan zajlik egy autó vásárlása? Mi mennyibe kerül kb még z autó árán kívül úgy, hogy még soha nem voltam egy biztosítónál sem, és az én nevemen lesz a gk?

Figyelt kérdés

Hogyan zajlik egy autó vásárlása? Mi mennyibe kerül kb még z autó árán kívül úgy, hogy még soha nem voltam egy biztosítónál sem, és az én nevemen lesz a gk.?

Milyen papírmunkát, biztosítást, átiratását, stb... kell még intézni az autó adás-vételén túl? Illetve valaki sorba rakná:? Gondolom az első helyen az áll, hogy megállapodok a tulajjal, kifizetem, megírjuk az adás-vételit.

#xsfdhtjndj
2013. márc. 18. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, az első az adásvételi. Erre nagyon figyelj oda, hogy pontosan legyen kitöltve. Aztán kötnöd kell rá biztosítást. Ezt megteheted online, alkusz céggel is.

Ezután elviszed eredetiség vizsgára, majd irány az okmányiroda. Ott kérni fogják a forgalmit, törzskönyvet, adásvételi szerződést, eredetvizsga papírt, és a megkötött biztosítás igazolását.

2013. márc. 18. 18:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! ez az egész kb mennyibe fog fájni nekem? biztosításnál a ngyedévest kell kifizetni? (ha negyedévente akarom fizetni), vagy az egész évest?
2013. márc. 18. 20:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Az eredetvizsga fix áras, arra rá tudsz keresni.

Az átírási költséget itt ki tudod számolni:

[link]

A biztosítási szerződésed 1 évre szól majd, az már mindegy, hogy melyik fizetési módot választod (éves, féléves vagy negyedéves). Átíratás szempontjából mindegy hogy fizeted.

2013. márc. 18. 20:37
 4/5 A kérdező kommentje:

tehát akkor átiratás alatt a következőket értik :

Vagyonszerzési illeték

Új forgalmi engedély

Törzskönyv

Eredetvizsga?

2013. márc. 19. 19:19
 5/5 anonim ***** válasza:

1-3 vagyok

Igen, az eredetvizsgát ott fizeted, ahol megcsináltatod, a többit az okmányirodában, a biztosítást meg mikor megjön a csekk.

2013. márc. 20. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!