Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek érdemes pápaszemes...

Szerintetek érdemes pápaszemes Mercit (W210-est) venni?

Figyelt kérdés
Most elég jó árakon vannak, és a dízelek fogyasztása nem is vészes, de a neten nagyon rosszakat olvastam róla, hogy könnyen rozsdásodik, meg minőségileg is szar. Viszont akinek ilyen kocsija van és ismerem, csak dícséri (taxis). Mennyire drágák hozzá az alkatrészek, mennyire megbízhatók? Vagy érdemesebb inkább egy jobb állapotú W124-est venni?

2013. márc. 18. 03:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Az amelyikben még a 24es motorjai vannak megveheted, 250 szívó 01-ig 300 szívó 97-ig,,ezek még soros adagolósak.

Nekem a 24es formája jobban bejön,ezért van ilyenem.

2013. márc. 18. 04:55
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

Ha van rá 1 millió forintod akkor szerintem érdemes de ezt 600-700 ezernél már nem mondanám. Valóban nem ez a legjobb merci típus de a facelift-esek már sokkal jobbak minőségben és megbízhatóságban is. 2000től nézegesd(facelift éve). A motorjaik az akkori időben(1995) a legjobbak között voltak.

Az alkatrész ára a hasonló kategóriában lévő márkákhoz hasonló. A 124es merci megbízhatóbb volt mint a w210 de viszont nagyon régi konstrukció és szerintem nem éri meg már pénzt fektetni bele mert később szinte eladhatatlan akár mennyit is költesz rá. A ladához tudnám hasonlítani mivel már azt is csak a lada fánok veszik és 1-2 ehez a típushoz ragaszkodó.

2013. márc. 20. 19:15
 3/10 A kérdező kommentje:
kb. olyan 8-900 ezret szántam rá, akkor talán sikerül egy jót kifognom. Főleg dízelben gondolkodom, szívó vagy turbo, CDi-t nem nagyon akarok. Mindenesetre autószerelő ismerőssel megyek, ha már komoly a vételi szándék.
2013. márc. 21. 17:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ladához hasonlítanád?

Ember ültél már 24esben vagy egyáltalán merciben?

A 124es a valaha gyártott legmegbízhatób,legstrapabíróbb legjobban szerethetőbb merci,soha többé nem fog ilyen jó autót gyártani a MB.

Vezetés közben halálos csend van az utastérben,semmi zörej,kopogás 20 év után sem,én 2 év alatt csak olajakat,szűrőket cseréltem benne.

Angliában élek havonta vehetnék akár W210est,de nem kell.ezt nem nagyzolásból írom,itt ez egyébként is alap, hanem a mihez tartás végett..

2013. márc. 23. 01:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Kicsit félre értettél én a vevő körét hasonlítottam a ladáéhoz. Igen, ültem már Mercédesben és mit ad isten pont egy 124-esben. Amúgy a Lada(2101,2107) elég népszerű volt Németországban is szóval nem egy leírandó márka. Ezen felül még mindig azon a véleményen vagyok, hogy közel egy millióért nem érdemes 124est venni mert a legfiatalabb darab is 18 éves és ha ennyi pénzért 12-13 éves w210est tud venni akkor mindenféleképpen ezt ajánlanám. Egy szóval se cáfolom a 124es sikerességét mert a '90es évek egyik szimbóluma volt de már 2013at írunk és ha valakinek csak használati eszköz az autó ami A-ból B-be viszi akkor úgy gondolom érdemes minél fiatalabb, kevesebbet futott típust nézni/venni.

Mellesleg nagy Mercedes-Benz rajongó vagyok de nem elfogult főleg úgy, hogy most mind két típus ehhez a márkához kapcsolódik.

2013. márc. 23. 20:35
 6/10 Dixi124 válasza:
Helo! Nekem is 124-es van.Volt hogy megnéztem egy két 210-est kiváncsiságból.Nekem az a véleményem ha olyan 210-est akarsz amibe utánna nem kell beleölni egy rakat pénzt akkor 1.800000-2.000000 alatt meg se nézd őket.Mert ha veszel mondjuk egy gurigáért akkor mire rendbe teszed ugyanott leszel kettőnél,igaz nem egyszerre kell kiadni akkora összeget.Én ugyanígy jártam az enyémmel vettem 700.000 ért most vagyok 2 millionál és még egy rámegy-igaz én fanatikus vagyok,de egy biztos két autó van a világon a merci meg a többi szóval nem jársz rosszul a 210-essel de nagyon ki kell fogni!Sok szerencsét hozzá!
2013. ápr. 1. 11:16
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a jótanácsokat! ilyen korú autóra mindenképp rá kell majd költeni, erre számítok, de 124-esből sem találok tökéleteset, akkor meg inkább a 210-es.
2013. ápr. 2. 17:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Facelift-kor szinte minden hibát kijavítottak szóval arra törekedj, hogy minimum 2000 évjáratú legyen!
2013. ápr. 2. 17:55
 9/10 A kérdező kommentje:
jaja, én is inkább az újabbat venném, csak a cdi motoroktól tartok kicsit
2013. ápr. 2. 22:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Tegnap beültem egy 270CDi-be nagyon tetszett, 1,2 misi, full extra, és gyönyörű állapotú.Komolyan gondolkozom rajta.
2013. ápr. 6. 04:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!