Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van türelmi idő ha az utánfutó...

Van türelmi idő ha az utánfutó műszakija lejár? Két hete járt le, mire számíthatok ha igazoltatnak?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom nincs türelmi idő.Kérj útvonal engedélyt.De ezt egy műszaki vizsga állomáson jobban tudják.Én minden esetre nem húznám,mert sokba kerül.
2013. márc. 17. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Öcsém most kapott hétfőn egy 20-as csekket és elvették a forgalmiját, mert lejárt a műszakija. Csak azért ennyi, mert jó fejek voltak a rendőrök, lehetett volna több is meg feljelentés is.
2013. márc. 17. 21:18
 3/7 anonim ***** válasza:

A rendőr "jófejsége" itt nem számít. Már fix büntetések vannak ez esetben. Se többet se kevesebbet nem adhat a rendőr.

Ha lejárt a műszakid de a 3 hónapot nem haladja meg. 5 000 - 50 000 Ft-ig büntet a rendőr a helyszínen saját döntése lapján + a forgalmit -NEM veszi el, nem lehet.

Ha több mint 3 hónapja lejárt de a 6 hónapot nem haladja meg: FIX 20 000 Ft-os büntetést kapsz a helyszínen és a forgalmit itt már elveszik.

6 hónap - 1 év között 25 000 Ft FIX büntetés + forg. elvétele és stb stb, emelkedik így tovább.

Tehát amíg a 3 hónapot el nem éred nem veszik el a forgalmidat és kb. 20 000 Ft alatti büntetést kapsz, mert a felett nem fog adni, hiszen a 3-6 hónap közöttieknek jár ennyi. De ha kérsz "berendelőt" a vizsgaállomástól, akkor az azon feltüntetett napig közlekedhetsz nyugodtan.

2013. márc. 17. 22:40
 4/7 A kérdező kommentje:

"rendőr "jófejsége" itt nem

számít. Már fix büntetések

vannak ez esetben. Se többet

se kevesebbet nem adhat a

rendőr. Ha lejárt a műszakid de a 3

hónapot nem haladja meg. 5

000 - 50 000 Ft-ig büntet a

rendőr a helyszínen saját

döntése lapján" akkor hol a fix? A döntését mi befolyásolja?

2013. márc. 17. 22:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem kb 1 éve elvették a forgalmit. 6 napja járt le. Feljelentettek, kaptam én is és a tulajdonos is egy figyelmeztetést.
2013. márc. 18. 06:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Én meg tavaly októberben kaptam egy 5000-es csekket, mert egy hónapja lejárt a műszaki az autómon...

:)

A megadott határok között a rendőr dönti el, hogy mennyire bírságol!

2013. márc. 18. 08:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Az első 3 hónapig a rendőr dönti el a büntetést. De ha túl sokat ad jogos a védekezés, hogy régebb óta lejártra pl csak 20 e jár, 1 hónapra meg mondjuk 50e-t ad.

Ha nem fogadod el a bírságot a feljelentésnél KÖTELEZŐEN a dupláját adják!!!! Tehát ha 3 hónapja járt le és nem fogadod el a 20-as csekket fixen 40-et kapsz.

2013. márc. 18. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!