Oroszi kérdése:
Opel combo 1.3 CDTI motorral. Az a helyzet, hogy ha megnyomom a kürtöt, akkor semmi. Álló helyzetbe hogyha jobban megfgyelem, megnyomáskor kattan valami (nagyon halkan), szerintem vlm. Relle. Mi lehet a baj??
Figyelt kérdés
2013. márc. 16. 10:44
1/7 szántóvető válasza:
relé lesz,cserélni kell.megégett a belső érintkezője.kattog de nem megy át rajta az áram.
2/7 A kérdező kommentje:
Lenne még egy problémám. Leírom részletesen, hogy világos legyen. Elárasztotta az utat egy folyó, amin keresztül mentem. Kb. 30 cm-es víz volt. Reggelre az autót nemlehetett sebességbe tenni, mert befagyott a váltóban valami, de ezt megoldottam, kiolvadt. (éjszaka kb. - 10 fok volt , és az autó még nagyon vizess volt.) Továbbá mikor beindítom , akkor furcsa hangot ad, és utánna rendben megy. Elképzelhető az, hogy az üzemeanyagcsőre ráfagyott a víz és a diesel megkásásodott és azért ad furcsa hangot indításnál?
2013. márc. 16. 21:39
3/7 szántóvető válasza:
hát ez érdekes.szerintem a váltó rudazat fagyott össze és azért nem mozdult a váltókar: [link]
a gázolaj nem kásásodhat meg -10 fokon mert kevernek bele dermedésgátlót.és be sem indult volna tehát más baja lesz.lehet hogy az ékszíj csúszik ha csikorgó hangot ad.
4/7 A kérdező kommentje:
Na ez nagyon érdekes helyzet. Reggel gyújtanám befelé, erre semmi. Gyújtásra teszem, kivárom míg a gyertya izzít, ezutá
n pedig nemforgat a starter motor , hanem csak kattan egyet és kész. Akkumlátor néztem, hogy nem oxidálódott-e be, de jó. Biztosítékokat nézem , csak a kürté van kiégve a többi jó. Olyan mintha be lenne szorölva a strater. Elképzelhező, hogy befagyott?
2013. márc. 17. 11:55
5/7 szántóvető válasza:
ha korábban nem csinálta akkor igen.fogj egy botot,ütögesd végig az önindítót,a behúzótekercset is,lehet hogy működni fog.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tényleg be volt fagyval, de már kiengedett és megy!
2013. márc. 17. 13:33
7/7 A kérdező kommentje:
Valaki tudja, hogy hol található a relé? Nyomom a kürtöt és nem is kattog, mi lehet a baj?
2013. dec. 8. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!