Mi a helyzet az M kategóriával?
325. oldalon vannak a január 19-től életbe lepő korhatárok.
Az "M" kategória életkor szüksége 14 marad, de nem lesz már lehetőség letenni a vizsgát. Azaz, aki 14 éves és 2013 előtt megszerezte az "M" jogosítványt, mehet vele.
Lesz helyette "AM", amihez 16 év kell.
Csak január 15-től módosulnak. De mivel hivatalosan december-február időszakban nincs vizsgáztatás így hiába kezdte valaki el 16 (15,5) éves kora előtt a kreszt az "M" kategóriára, az sem fejezheti be csak ha majd betölti a 16-ot és immáron "AM" kategóriást kap majd.
A két kategória között még egyetlen egy fontos különbség lesz. Az "M" kategória NEMZETI KATEGÓRIA volt míg az új "AM" NEMZETKÖZI KATEGÓRIA lesz.
heeegany, köszi szépen a tájékoztatást. Egy másik hivatalos linken utána én is láttam, hogy január 19-től lesznek érvényben.
De akkor te nem olvastad végig. Hiszen az "M" megmarad!
7. melléklet
"Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-tõl
I. Életkori feltételek
1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármŰ vezetésére."
48. oldal
De, végigolvastam, és elég sok ugyanilyen kérdésbe le is írtam. Ide csak linkeltem, oldalszámmal együtt.
Vagy most az a baj hogy a válaszod ezen részét ne kritizáltam? :P
Amúgy a Magyar közlönyt érdemes olvasgatni. Hasznos dolgok vannak benne.(én elég sokat elolvastam már belőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!