Dízel autóknak tényleg nem tesz jót, ha csak rövid távra jár vele az ember?
semminek sem jó ha csak rövid távokat mész vele
pl a motorokat nem is nagyon szabadna beindítani csak úgy zúgatni járatni, ha már be van indítva menni kell vele 30-40 km-ot!
Igen, jól olvastad. Azon kívül, hogy hidegen nem tökéletesek az illesztések, kenés, stb, a dízel még jobban össze is kormolja a rendszert, mint melegen. (a kipufogófüstön nem feltétlenül látszik a katalizátor, részecskeszűrő miatt.)
Nekem is kb 5-6 km, mire 80 °C körüli lesz a hűtőfolyadék.
Persze én is. Amíg letakarítom róla a havat, kinyitom a kaput, stb addig járatom. Jobb mint a semmi, de pár perc alatt azért nem lesz üzemmeleg.
Amúgy a kezelési útmutató azt írja, hogy ne melegítsem, hanem minél hamarabb induljak el vele.
"Amúgy a kezelési útmutató azt írja, hogy ne melegítsem, hanem minél hamarabb induljak el vele."
Még ilyet sem hallottam. Eddig mindig az volt a "törvény", hogy dízel kocsit járatni és melegíteni kell, főleg télen.
Milyen kocsid van?
"Amúgy a kezelési útmutató azt írja, hogy ne melegítsem, hanem minél hamarabb induljak el vele."
Érdekes, én idáig úgy tudtam, hogy inkább egy kicsit járatni kell! Idáig még nem okozott ez problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!