ESP így működik?
Ma ebben a havas, hóviharos időben tartottam hazafelé. Még az autópálya is havas volt. Van ESP (ABS, ASR, CDC, IDS+) az autómban, de még sosem láttam működés közben.
Szóval ma a havas pályán az egyik sávváltáskor az ESP ikonja elkezdett villogni pár másodpercre a műszerfalon. De az autó mozgásán semmit nem vettem észre. Arra mozdult, amerre akartam, ha nem nézek pont a műszerfalra, lehet észre sem veszem, hogy valami történik.
Ekkor lépett működésbe az ESP? Ha nem lett volna ilyen az autómban, akkor megcsúsztam volna?
Köszi.
Természetesen ha csak a legkisebb jelét érzem annak, hogy az autó bizonytalan, instabil, lassítok.
Én az M6-oson jöttem végig. Tükörjég szerencsére nem volt, inkább csak havas, latyakos volt a pálya. Így egy 100-120-as tempóval lehetett biztonságosan haladni. Bár igaz, hogy több helyen voltak összetört autók az út szélén. De talán inkább a látótávolság csökkenése volt a legzavaróbb az erős hófúvásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!