Hűtővíz a minimum jelzés alatt. Teendők?
A jelölt tartályban a folyadék kb fél centivel van a minimum jelzés alatt. Kell e valamit tennem és ha igen mit?
VW Polo 1997
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem is ilyen volt H Astránál. Ha dombon álltam, főleg tolatásnál, ahogy megbillent a szint, ki is írta, hogy ellenőrizzem a folyadékot.
Egy keveset rátöltöttem gyári fagyállóból. Mi mást tudnál tenni vele?!
Nyilván fel kellene tölteni:)
Erre a legalkalmasabb a desztillált víz (vagy hívhatják még ioncserélt víznek is). Különböző kiszerelésekben kapható, a leggyakoribb az 5 l-es. Akármelyik hipermarketben, benzinkúton, vegyiáru kereskedésben, festékboltban, háztartási boltban meg még egy csomó helyen kapható. Remélem fent felsoroltakból van legalább egy a közeledben.
Ha garázsban tartod a kocsit akkor elég csak vizet utánarakni (maximum a "max" jelzésig töltsd). Ha kinn tartod akkor ebben a két napban még akár szét is fagyhat a rendszer, akkor fagyállót tölts hozzá. Ezt is hasonló kiszerelésben és helyeken lehet kapni.
Köszönöm a válaszokat!
Van itthon desztvíz. Már csak az a gondom, hogy (kicsit láma vagyok nem értek hozzá), ennek a tartálynak a tetejét nem lehet leszedni. Hová öntsem a desztvizet?
azt a kék kupakot kel lecsavarni, de akkor amikor a motor teljese hideg állapotban van, mert különben felcsap a forró víz, és leforráz!
azt a kupakot kell lecsavarni, de ne öntsd teli, csak maximum a max jelzésig, mert ahogyan melegszik a motor úgy nől a víz szint a tartályban, és szétnyomja ha túl van töltve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!