Hogy kell autóval gyorsulni?
Mert ugye van egy autónak az adatai közt hogy pl 5másodperc alatt van 100on, és ha én így akarok elindulni tehát gyorsan, akkor hogy kell kezelni a kuplungot, gázt, váltót
(kezdő vagyok vezetésben)
Ha a gyári értéket szeretnéd elérni, akkor várj vele egy hűvös, de száraz és szélmentes hajnalig. Gondoskodj róla, hogy az autón jó minőségű (nem "tükörre" kopott, nem elöregedett) gumik vannak, megfelelő nyomásra felfújva. Pakolj ki belőle mindent felesleges vackot (utólag belekendácsolt hifi, "ha beszólnak, ezzel rendezem le" jelszó alatti keresztkulcs vagy vascső, csomagtérben hányódó szemét) és szedd le kívülről is, ami nem kell (tetőcsomagtartó, légterelők, mit tudom én).
Mikor megvan a hűvös hajnal, melegítsd be az autót. Nem annyiról van szó, hogy mozduljon ki a mutató, meg kell tenned 15-20 km-t, lehetőleg nem csak alapjáraton vánszorogva, hogy az olaj is kellően meleg legyen.
Keress egy sík, egyenes, jó minőségű utat, ami le van zárva. Várd meg, amíg felszárad a harmat, majd takarítsd meg az utat, hogy ne legyen poros, koszos. Tégy pár próbarajtot, nem baj, ha kicsit megpörög a kerék, csak legyen jó meleg a gumi. Állj oda a rajtvonalra, majd pörgesd fel a motort a nyomatékmaximum közelére és engedd fel a kuplungot úgy, hogy pont csúszáshatáron kapaszkodjanak a kerekek. Lehet, hogy elég, ha leugrasz a pedálról, de valószínűbb, hogy érzéssel kell csúsztatni (már ha nincs rajtprogramja a váltónak). A felkapcsolásokat úgy kell időzíteni, hogy a motor végig a nyomatékmaximum közelében mozogjon. Nem árt gyorsan kapcsolni, hogy ne torpanjon meg az autó. Ha így teszel, el lehet érni a gyári gyorsulási értéket.
Ahan...nagyszerű amit leírtál...de mi is az a nyomaték?
Amit te írtál azok alapján durván középtartományban el kellene váltania :)
torque : nyomaték
power : teljesítmény
Nem, ez egy benzinmotoré. :)
Csak keveritek a szezont a fazonnal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!