Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MZ TS 125 Fesz. Szabályzó...

MZ TS 125 Fesz. Szabályzó beállítás hogyan? Többi lent!

Figyelt kérdés
eddig biztositékot égetett probáltam állítani rjta most utógyújt és rengeteget eszik mondjuk ez lehet egyáltálan gyújtás hiba? és nem is pörög ki rendesen kis fordulaton fullad.

#MZ Fesz.szabályzó
2013. márc. 11. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát akkor ott valami nagyon rossz. Nekem 1000-es a fordulatszámom alapjáraton, és 1500-nál már kuplungolok, ha nem sietek, 70-nél 3-3,2 literrel eljárok. A feszszabályzó kuka. Nekem elektronikus van, és azzal maximálisan meg vagyok elégedve. Évente 2-3-szor kell az akkumulátorra tölteni vizet (nem éri el a minimum szintet). Az a baj, hogy a mecahnikus feszszab vagy helyzetjelzővel működik 7,2 - 7,4 V-al, és akkor tompítottal leesik 6,5-6,6 V-ra, vagy tompítottal jó, de akkor helyzetjelzővel felmehet akár 8-8,5 V-ra. Két rezgőnyelv van (ezért hívják rezgőnyelvesnek). Asszem a jobboldali a visszáram kapcsoló, ami akkor kapcsol be, amikor a dinamó már nem fogyasztó. A baloldali pedig a szabályzó. Baloldalit akkor kell bántani, ha a dinamón kisebb feszültség van, mint az akkumulátoron és mégis behúz. Ha feszültség szinttel van probléma, akkor pedig a jobb oldalit kell állítani. De lehet hogy csak beégtek pogácsák, amit körömreszelővel lehet óvatosan segíteni rajtuk. Feszszab állításhoz legalább 3000-es fordulat kell, végsőhöz pedig minimum 3500.

Nekem ha jól emlékszem 16 A-es van, ami ha kiég akkor baj van. Utógyújt? Inkább vidd szerelőhöz... Előgyújtás kell neki, ha minden igaz 3,6 mm a felső holtpont előtt. Alacsonyabb fordulaton is stabilabb lesz.

2013. márc. 11. 20:33
 2/4 A kérdező kommentje:
jobb oldalon össze érnek és elég kormosak a pogácsák és lehet akkor össze égtek ? probáltam állitgatni most jelenleg nincs utógyújtás rugásnál jelentkezett de elinditottam tolásra és megszünk. akkor a probléma azokkal a pogácsákkal lehet ? eddigi segítséged köszönöm!
2013. márc. 11. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:

jobb oldalon össze érnek és elég kormosak a pogácsák és lehet akkor össze égtek ? probáltam állitgatni most jelenleg nincs utógyújtás rugásnál jelentkezett de elinditottam tolásra és megszünk. akkor a probléma azokkal a pogácsákkal lehet ? eddigi segítséged köszönöm!

Jobb oldalt azaz az áramkapcsolónál nem szerencsés ha kormos/égett, mert azon folyik a dinamó árama, ami 10-12 A lehet, és ott komoly feszültségesés lehet. Azt mindenféleképpen érdemes megtisztítani körömreszelővel, vagy valamilyen finom reszelővel, de csak nagyon óvatosan, mert a lemez által képviselt rugós erő befolyásolja, hogy mikor kapcsol be. Ha túl későn, akkor alacsonyabb fordulat nem fog tölteni, ha túl korán akkor a dinamó meríti az akksit.

Utógyújtás alatt mi értesz? Mert én azt, hogy a felső holtpont után gyújt a motor. Kettőnek nincs köze egymáshoz.

2013. márc. 11. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
puffog olyasmi hangotadmint egy szénsavas üditő kinyitáskor.
2013. márc. 11. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!