Miért éreznek "fölényt"?
A közlekedésben a BMW-vel, AUDI-val, de főleg BMW-vel közlekedő emberek, miért éreznek egyfajta fölényt a többi, mondjuk csak egy sima Opel-el közlekedők fölött?
Sokszor tapasztaltam már, hogy néha teljesen leszorítják, vagy direkt legyorsulgatják a "kisebbeket", miért?
nem velük van baj, hanem veled: te érzel "alényt".
ne foglalkozz velük, szard le őket.
Kresz oktatómtól hallottam először: Audista. Azóta aktívan használom.
Aki nem hiszi el, hogy bizonyos autótípusok vezetői a többitől eltérő vezetési stílussal rendelkeznek, vegyen egy motort és első óra után esküdni fog rá.
BMW-sek szeretnek gyorshajtani, szalomozni.
Audisták _soha_ nem használnak indexet sávváltáshoz, gyorshatjanak, követési távolságról még nem hallottak.
Mercisek visszafogottak, jeleznek, betartják a szabályokat.
A többi márkánál már jóval típus függőbb a vezetési stílus.
Nem azt akarom mondani, hogy a márkától függ a stílus, hanem hogy bizonyos mentalitású emberek bizonyos márkákat preferálnak.
Persze nem mindenkire igaz ez, de így tapasztalom az utakon.
Te figyelsz rájuk.
Le Kell tojni ki milyen autóval van.Láttam én már engem megelőzött bömöst karambolozni, (110el mentem,nem bírt mögöttem maradni)segítettem neki....érezte hogy hülye volt...
Általában ezekkel az autókkal lehet gyorsan haladni, mert erősek, stabilak, ráadásul van egy presztizsük, ezáltal a tulajdonos nagyobb embernek érezheti magát. És aki szeret gyorsan haladni, az ilyen autót vesz. De miután megszokták a nagy kényelmet, erőt, már nem tartanak arra igényt, hogy jelezzenek, szabályokat betartsák, másikat tiszteljék és hasonló dolgok.
Mindezt úgy mondom, hogy a garázsomban két autó áll: egy Audi és egy BMW. Azonban azon kevés emberek közé tartozom, akik nem kisebbségi komplexus miatt vettek ilyen autót, hanem azért, amit ezek az autók valójában nyújtanak. És a szabályokat is beszoktam tartani, de ha néha gyorsabban is haladok az autópályán, nem azért teszem, hogy a többieket letoljam az útról, hanem azért, mert kihasználom a drága autó által nyújtott lehetőségeket.
Én régi Primera-val is gyorsan megyek és ha komoly okom van rá, akkor megszegek 1-1 szabályt (hozzáteszem tényleg csak ha komoly okom van rá!).
Én beszélgettem BMW tulajjal (BMW-t BMW-re cserélt és mindig az volt). Ugyanaz a helyzet nála mint nálam. Az vezetés élvezet, nem kényszer közlekedési eszköz. Ha megyünk, akkor menjünk, ne 80-nal kísérgessük a többieket a fűúton/autóúton. Nem a tájra vagyunk kíváncsiak, hanem a vezetés élményére. És azt nem egy kamion kísérgetésével éljük át. Élmény a hangja, élmény a tudása, élmény az egész közlekedés vele (én így vagyok a Primera-mmal).
Ez persze csak a gyorshajtásra, előzésre szól, az Audik esetében az index elfelejtésére nincs mentség. Nagy álmom, hogy majd legyen egy Audim, akkor növelem az indexes Audik táborát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!