Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért éreznek "fölényt"?

Miért éreznek "fölényt"?

Figyelt kérdés

A közlekedésben a BMW-vel, AUDI-val, de főleg BMW-vel közlekedő emberek, miért éreznek egyfajta fölényt a többi, mondjuk csak egy sima Opel-el közlekedők fölött?

Sokszor tapasztaltam már, hogy néha teljesen leszorítják, vagy direkt legyorsulgatják a "kisebbeket", miért?

2013. márc. 8. 15:53
 1/10 Vizéli László ***** válasza:
65%
Én nem vettem észre ilyesmit. Ha valaki állatkodik az utakon és megpróbál hátulról letolni (nem tartja ba a minimális követési távot) ugyan úgy rátaposok kicsit a fékre ha az illető Audi-val, BMW-vel van mint ha valami más tipusú autóval lenne.
2013. márc. 8. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

nem velük van baj, hanem veled: te érzel "alényt".

ne foglalkozz velük, szard le őket.

2013. márc. 8. 16:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kresz oktatómtól hallottam először: Audista. Azóta aktívan használom.

Aki nem hiszi el, hogy bizonyos autótípusok vezetői a többitől eltérő vezetési stílussal rendelkeznek, vegyen egy motort és első óra után esküdni fog rá.

BMW-sek szeretnek gyorshajtani, szalomozni.

Audisták _soha_ nem használnak indexet sávváltáshoz, gyorshatjanak, követési távolságról még nem hallottak.

Mercisek visszafogottak, jeleznek, betartják a szabályokat.

A többi márkánál már jóval típus függőbb a vezetési stílus.

Nem azt akarom mondani, hogy a márkától függ a stílus, hanem hogy bizonyos mentalitású emberek bizonyos márkákat preferálnak.

Persze nem mindenkire igaz ez, de így tapasztalom az utakon.

2013. márc. 8. 16:33
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

Te figyelsz rájuk.

Le Kell tojni ki milyen autóval van.Láttam én már engem megelőzött bömöst karambolozni, (110el mentem,nem bírt mögöttem maradni)segítettem neki....érezte hogy hülye volt...

2013. márc. 8. 17:34
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Általában ezekkel az autókkal lehet gyorsan haladni, mert erősek, stabilak, ráadásul van egy presztizsük, ezáltal a tulajdonos nagyobb embernek érezheti magát. És aki szeret gyorsan haladni, az ilyen autót vesz. De miután megszokták a nagy kényelmet, erőt, már nem tartanak arra igényt, hogy jelezzenek, szabályokat betartsák, másikat tiszteljék és hasonló dolgok.

Mindezt úgy mondom, hogy a garázsomban két autó áll: egy Audi és egy BMW. Azonban azon kevés emberek közé tartozom, akik nem kisebbségi komplexus miatt vettek ilyen autót, hanem azért, amit ezek az autók valójában nyújtanak. És a szabályokat is beszoktam tartani, de ha néha gyorsabban is haladok az autópályán, nem azért teszem, hogy a többieket letoljam az útról, hanem azért, mert kihasználom a drága autó által nyújtott lehetőségeket.

2013. márc. 8. 18:22
 6/10 Beviz Elek ***** válasza:

Én régi Primera-val is gyorsan megyek és ha komoly okom van rá, akkor megszegek 1-1 szabályt (hozzáteszem tényleg csak ha komoly okom van rá!).

Én beszélgettem BMW tulajjal (BMW-t BMW-re cserélt és mindig az volt). Ugyanaz a helyzet nála mint nálam. Az vezetés élvezet, nem kényszer közlekedési eszköz. Ha megyünk, akkor menjünk, ne 80-nal kísérgessük a többieket a fűúton/autóúton. Nem a tájra vagyunk kíváncsiak, hanem a vezetés élményére. És azt nem egy kamion kísérgetésével éljük át. Élmény a hangja, élmény a tudása, élmény az egész közlekedés vele (én így vagyok a Primera-mmal).

Ez persze csak a gyorshajtásra, előzésre szól, az Audik esetében az index elfelejtésére nincs mentség. Nagy álmom, hogy majd legyen egy Audim, akkor növelem az indexes Audik táborát.

2013. márc. 8. 19:00
 7/10 anonim ***** válasza:
engem még sose szorított le egy audi vagy bmw sem, ha bmw-vel voltam, ha más kocsival, nemértem mit értenek a magadfajták leszorításon, mikor hetente felteszik ezeket a sztereotíp kérdéseket... hogy szorít le? melléd megy és rád rántja a kormámyt? vagy mi a tököm? :D max gyorsan megy, veszélyesen előz, hűt engedd be, vedd el a gázt, ne foglalkozz vele aztáűn kész, ugyanúgy megcsinálja a nem bmw-s is, mellesleg direkt szoktam figyelni, pláne a bmw-ket mióta hetente fel teszi ezt a kérdést ide valaki amit most te, és legalább fél éve nem láttam nem indexelő, záróvonalon előző bmw-st...
2013. márc. 8. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Tudok olyan diesel 3mas golfot,ami meglepetést okozna néhány bmw snek.
2013. márc. 8. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Kedves M/béla te nemtudom hol laksz. Én naponta kb 10-15 szabálytalankodó BMW-st látok,keresztbe parkolnak,legyorsulnak,bevágnak eléd,nem irányjelzőznek,a gyalogosokat nem engedik át zebrán és sorolhatnám.. Persze nem azért írom mert elítélem a BMW-seket,azért kivételek is vannak,de többnyire ilyenek a BMW-sek. Más autósok között is vannak szabálytalankodók de elenyésző százalékban. Ha nekemis BMW-m lenne én sem tudnám megállni hogy ne "trollkodjak" ezzel a presztizs márkával,kihasználnám énis a prémium márkát.
2013. márc. 10. 08:44
 10/10 anonim ***** válasza:
akkor meg nincs probléma ha te se vagy különb náluk
2013. márc. 11. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!