Nagy baja van a kocsinak, ha ráindítok a már járó motorra?
Figyelt kérdés
Hírtelen befékeztek előttem, mikor pont a gyalogost néztem, hogy a zebra felá megy-e és lassítsak-e és 1 kicsit később sikerült a kuplungra lépnem mint a fékre. 4 esnél barángatott keményen. Azt hittem lefulladtam, de nem. Majdnem megálltam, mire kuplungoltam, és még nem állt le a motor. És nem néztem rá a fordulatmérőre, és ráindítottam véletlen.
Ilyenkor megy tönkre valami az autóban?
2013. márc. 8. 14:32
1/8 anonim válasza:
Ilyenkor a bendix és a fogaskoszorú fogai kopnak a kelleténél jobban, mert nem tudnak összekapcsolódni. Egy alkalomtól nem megy tönkre semmi, de ha rendszeresen ezt játszod, a kelleténél hamarabb fog tönkremenni mindkettő. Először a bendixszel lesz gond, a fogaskoszorú sokkal tovább bírja.
2/8 anonim válasza:
Én is jártam már így, ez a hátránya a nagyon halk autónak. Én is ugye azt hittem lefulladt az autó amikor mentem és mivel nem figyeltem eléggé én is rá indítottam. A húgom mondjuk többször eljátszotta ezt de még nem lett semmibaja szerencsére. Egy ismerőstől kérdeztem rá hogy mi legyen, és mondta hogy néhány alkalom még nem árt neki, csak ha egyre sűrűbben van ez akkor egy idő után elfog kopni benne a fogaskerék elsősorban aztán a többi, vagy az egész úgy ahogy van meghalhat.
3/8 anonim válasza:
Hát az én kocsimmal nem lehet csak 1x önindítózni, mert utána nem engedi már elforgatni a kulcsot.
4/8 anonim válasza:
Egy alkalomtól nem lesz semmi baja.
5/8 anonim válasza:
egy-két alkalom nem okoz gondot.
Újabb autók nem engednek indítózni
6/8 anonim válasza:
Én egyszer jártam így, de utána olyan furcsán viselkedett az autó, hogy pánikba estem, mert vidéken, a világ végén voltam. Nem gyorsult, nem volt benne erő, olyan volt, mintha lassan csúszna az autó a jeges úton és nem tudna megkapaszkodni a kerék. Gyakorlatilag alig tudtam pár métereket haladni egyesben, kettesben. Az segített, hogy leállítottam és kis várakozás után újra indítottam, ez után szerencsére nem volt semmi gond, magához tért.
7/8 waland válasza:
Utolsó: Tippelek: sikeresen összekapcsolódott az önindító a fogaskoszorúval, és mivel nem oldott ki, szépen lefogta a motort. Azért egy önindítóban van erő, képesnek kell rá legyen, hogy egyesben le tudjon tolni a sínekről.
8/8 anonim válasza:
Igazad lehet, valószínűleg ez történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!