Lehet állítani a kuplung fogásának magasságát?
Figyelt kérdés
Adott egy Mazda 323f, amivel ha teljesen benyomom a kuplungot, és úgy váltok, akkor kicsit megugrik az autó, viszont ha csak félig nyomom be, akkor mint a vaj, úgy kapcsol az újabb sebességbe. Elindulásnál is szinte a tengelykapcsoló pedál teljes felengedésével tudok rajtolni. Tudná orvosolni a problémámat egy szerelő? Esetleg valami csere érett a kuplungszerkezetben?2013. márc. 8. 10:18
1/3 anonim válasza:
Először is be kellene állítani a kuplung holtjátékát. A pedálút felső harmadában kell összezárnia, kinyomva pedig teljesen ki kell emelnie. Nálad valószínűleg kicsi a holtjáték, ezért fog egészen fenn a pedál. Mondjuk ez esetben nem értem, teljesen kinyomott kuplungnál miért nem emel ki (mondjuk van egy nagyon vad tippem, de azt megtartom magamnak). Ha ettől nem javul meg, akkor pedig érdemes kicserélni a kuplungtárcsát, mert lehet, hogy ott nem stimmel valami. A kérdést megelőzve: a tárcsát csak szettben, kinyomócsapággyal és kuplungszerkezettel együtt érdemes cserélni.
2/3 A kérdező kommentje:
mindössze négy hónapja van jogsim, a kocsim még a jogosítvány megszerzése előtt meglett, és egy ismerősöm hozta haza, ő egyből mondta, hogy magasan fog a kuplung, persze miután én elkezdtem vezetni, nem éreztem semmi furcsát, mivel nem volt viszonyítási alapom, viszont most 1 hétig futárként dolgoztam egy másik autóval, majd visszaültem a sajátomba, és megértettem a kedves ismerősöm megjegyzését :) szóval most lehetőleg be szeretném állítani a normális állapotra
2013. márc. 8. 10:28
3/3 anonim válasza:
A bovdenesen valamelyiken lehet valamelyiken nem pl rönókon nem,de a Dacián igen.Olajos kuplungnál lehet állítani ahová a munkahenger pántjába be becsatlakozik a menetes szár a tűzfalban,ott lehet állítani némelyiken,pl Nissanokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!