Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonom nagyon megy de miért?

Simsonom nagyon megy de miért?

Figyelt kérdés

Van egy simson s51C motorom 1991-es évjáratú,kicseréltem elől a kis lánckerék fogaskereket a gyári 14 es helyett,16-osra mert nem volt olyan a boltba ami benne volt, így a kilométer órám nem pontos, felszereltem egy digitálisat, és ha a motor órája mutat 40-et akkor a digitális 47-et,ezt nem lehet valahogy megcsinálni hogy ugyan úgy mérjen mint a gyári fogaskerékkel??

Elkezdtem egy kicsit tuningolgatni,vissza vágtam a könyökből,gyári 37,98 dugóméretről felfúrattam,39,98-ra,kipuff dobot nem bántottam,kicseréltem a karbit gyári karbira ugyanúgy csak ez nem folytott teljes a súber nyitás, és mivel lejárt a bejáratási 1000KM sőt 1897-van benne gondoltam megnézem mostmár mit tud, és nagyot néztem,76-a vége! kocsival jöttek utánam úgy mértük le,mert a motor órája csak 60-ig ment, a digitális meg 76,5-et mutatott, nem gondoltam volna hogy ennyit dob rajta egy kis pofozgatás JA ELŐTTE 60 VOLT A VÉGE :)

2013. márc. 6. 20:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nagyon megy. Hideg a levegő. Majd nyáron el fog menni az ereje, ebben biztos lehetsz.
2013. márc. 6. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze hogy jobban megy.

Meglehet oldani a km órát hogy pontosan mérjen, csak a 16 fogas lánckerékhez való km kihajtást kell megvenni hozzá, és rá kell rakni a mostani helyett.

2013. márc. 6. 21:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Tehát most feljöttél dicsekedni hogy 75-öt megy a simsonod...

Feltettél egy kérdést, ami alapból érdekesen hangzik, és megválaszoltad a leírásban.

40-es furattal 55 köbcentis a simsonod. Gondolom hátul 31 fogú a lánckerék, így 75-nél kb 6400-at pörög a motor. Valószínű az új henger, és a (minimális, de nem elhanyagolható) hengerűrtartalom növekedés miatt lett erősebb. Ha csak a lánckereket cserélted volna ki akkor is ugyan ennyit menne. Simsonbolton lehet kapni km óra kihajtást nagyobb lánckerékhez azthiszem. Azzal pontosan fog mérni az órád. Hozzáteszem egy jó B-s gyári simson is 70 körül megy. Lehet nem 75-öt, de 70-et biztos.

2013. márc. 6. 21:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat a KM-óra hajtás felől, az utolsónak üzenném: nem dicsekedni jöttem fel,csak megosztottam mi történt a motorral! de ha így képzeli el magában hogy dicsekedni jöttem rosszul csinálja!

Eddig nem hajtottam a motort nem is fogom! nem arra való!

32/F

2013. márc. 6. 22:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Ja és az elsőnek üzenem,nem szokott elmenni az ereje egyik simsonomnak sem nyáron,sem télen,csak ha már kopott a motor!

S51B( gyári bontatlan) S51C(1x felújított)

2013. márc. 6. 22:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Nemhiszem hogy nyáron gyengébb lesz, én még egy simsonom sem éreztem. Viszont nem hülyeség, van egy 4t 125-ös suzukim, az megérzi, állítani kell a karburátoron ha hideghez volt beállítva és meleg van. 21:21-es voltam.
2013. márc. 7. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!