Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire ez a sok magas építésű...

Mire ez a sok magas építésű autó az utakon?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben az autógyárak mást sem csinálnak, csak újabb és újabb magas építésű kisebb autót dobnak a piacra. Ilyen Suzuki Splash, Opel Mokka, Ford B-Max. Mi szükség van ezekre? Semmivel nem nyújtanak többet, mint egy Swift, Corsa, Fiesta, cserébe jóval többet esznek, rosszabb az úttartásuk, lökdösi őket a szél, és halálfélelmem van, amiért fél méterrel magasabban ülök mint az alacsony társaikban.

Igazából egy indok elfogadható: az idősek könnyebben tudnak ki-be szállni. Ezen kívül van ezeknek bármi előnye? Egy izületi panaszokkal nem rendelkező ember talál pozitívumot ezen a kategórián?

2013. márc. 5. 20:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%
a biztonságtechnikai fejlődés része a megemelt övvonal"Semmivel nem nyújtanak többet, mint egy Swift, Corsa, Fiesta, cserébe jóval többet esznek, rosszabb az úttartásuk, lökdösi őket a szél, és halálfélelmem van, amiért fél méterrel magasabban ülök mint az alacsony társaikban."klasszisokkal többet nyújtanak mint amiket felsoroltál amikor egy alacsony kocsiban ülsz és oldalra nézel mondjuk pirosnál mit látsz?segítek egy újabb magasabb biztonságosabb kocsi övvonalát ami azért jó mert ütközésnél simán rászalad egy alacsonyabb kocsira és hogy a benne ülök sorsa ebben az esetben mi nem kell ecsetelnem...egy alacsony 6-10 éves kocsiban van okod félni..egy modernben kevésbé.
2013. márc. 5. 21:01
 2/23 anonim ***** válasza:
17%
Az ilyenek pont nekik készülnek, te!!! Az idősebbeknek. Más úgyse vesz ilyen szarokat. Ezek full öreges járgányok.
2013. márc. 5. 21:02
 3/23 anonim ***** válasza:
10%
Mivel nem kátyúznak inkább magasabb autót csinálnak.Az alja le ne érjen neki.Amúgy meg ha nálunk nincs is igény rá máshol lehet hogy van.Nézd meg az amerikaiakat hogy mintha kamionban ülnél olyan magason kezdődik az autó alja.
2013. márc. 5. 21:04
 4/23 anonim ***** válasza:
80%
Mert nemsokára nem lesznek utak,igy csak az tud majd autózni akinek terepjárója van-
2013. márc. 5. 21:11
 5/23 anonim ***** válasza:

Ezek az autók azért nem egy kategóriák, Mokka sokkal nagyobb a Splashnél.

Egyébként nekem azért tetszik.

Egy koccanásnál, azért jobb , ha megasabban vagy. Persze ez elég nagy szemétség is, azzal akit magadalá gyűrsz.

Az is igaz, hogy a Splash, meg a B-max nem igazán tetszik, viszont a Mokka,az nagyon ott van .

Szép az a bumszli orra, és jó is az a magasság, nem is tól keskeny.

Annyi a baj, hogy alacsony a hasmagassága, főlleg az orránál. Evidens , hogy nem egy terepjáró, inkább egy fiatalos/anyukás crossover. Lehetne inkább Minicrossover, mert nem egy káskáj főleg nem +2 :D

Viszont a Splash-t (amit az opel is legyártott más néven), tényleg nem értem, eléggé haszontalan. Talán annyi , hogy a magassabb növésűeknek, jó lehet.

B-max, kb. Meriva.

2013. márc. 5. 21:14
 6/23 anonim ***** válasza:
Elsóvel eggyet értek. (uccso)
2013. márc. 5. 21:17
 7/23 anonim ***** válasza:
Ja és ezek nem terepjárók :D Mégha van 4x4-es is :D
2013. márc. 5. 21:18
 8/23 anonim ***** válasza:
0%
Persze ez elég nagy szemétség is, azzal akit magadalá gyűrsz. nem kellene 2-300.000 forintos fosládákkal az úton lenni..a kocsi használati tárgy 3-5 évente ideális lenne cserélni,nem a fosládákat foltozgatni. ahogy elfogadott a műszaki termékek telefon pc stb esetébena fejlődés annak kellene lennie a közlekedésben is..ebben az esetben akinek telik magasabb biztonságosabb konstrukcíóra esélyesebb egy esetleges balesetnél arra hogy túlélje,de ha közlekedsz aktívan és nem 4 hete akkor pontosan tudod kik azok akik veszélyesen arcoskodnak ki ha ő nem stilúsban veszélyeztetik mások esetenként komplett családok életét egy 200.000.forintos fosládával..
2013. márc. 5. 21:19
 9/23 A kérdező kommentje:
Elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy B-Max biztonságosabb lenne, mint egy Fiesta vagy egy Focus. Most mondhattam volna példának a Splash-Swift összehasonlítást. Hülye legyek, ha egy Splash-Swift ütközésben túl nagy különbség lenne a Splash javára.
2013. márc. 5. 21:22
 10/23 anonim ***** válasza:
50%

A fosládás gyereknek! Elárulom: Én is ezen a véleményen vagyok. Persze az elég nagy, hülyeség, hogy 4-5 évente autót cserélni. Inkább a kocsi kora ne haladja meg a 9-10 évet. Hisz gondolhatnád, elég kivételes helyzetben van az aki 4-5 évente 10-12 milliót ki tud adni kocsira mert a régiben nincsen KERS, vagy csak egy ESP. Ja meg kivételes az is, ha Apuci szülcsinapcsira vette.

Most mindenki vegyen terepjárót?- mert egy b@romarcú X6-os BMW-vel flangál az utakon, mikor még csak Kezdő vezetősi engedélye van. Na az olyannak kéne , Swiftben ülni.

Kérdező: Én nem beszéltem arról, hogy biztonságosabb lenne, de egy Mokka-Swift koccnál, azért-azért....

2013. márc. 5. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!