Hogyan tudom eladni autóm, ha egyeneságú rokon az üzembentartó?
Figyelt kérdés
Van egy autó, amit el szeretnék adni. Törzskönyv az én nevemen van, a forgalmi édesanyám nevén van, az olcsó biztosítás miatt. Hogyan kell kitöltenem az adásvételit? Elfogadják e okmányirodában ha mint eladó, csak az én adataim vannak megadva?2013. márc. 5. 09:41
1/2 anonim válasza:
Ha te vagy a tulajdonos, eladhatod az autót. Az üzembentartónak ehhez semmi köze, nem kell a beleegyezése. Te, mint tulajdonos kitöltöd az adásvételi szerződést a saját adataiddal, átadod a törzskönyvet és a forgalmit, aztán annyi. Az nem baj, hogy a forgalmi édesanyád nevére van kiállítva, mert fel van benne tüntetve, hogy ő csak üzembentartó.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. márc. 5. 16:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!