Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzembentartó vagyok el szeretn...

Üzembentartó vagyok el szeretném adni az autót. Tudnátok ebben segíteni? Többi lent olvasható.

Figyelt kérdés
Először is mindenkinek Boldog Új évet kívánok! Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy el szeretném adni az autót viszont én az autónak csak üzembentartója vagyok. Neten amennyire tudtam utána olvastam, viszont nem vagyok benne biztos, hogy úgy is van. Mivel én az autónak csak üzembentartója vagyok ezért kell egy nyilatkozat amiben én lemondok az üzembentartói jogomról így elvileg vissza ruházódik a tulajra az autó. Új forgalmi engedély a tulajnak (6000Ft). Ezután viszont ha én lemondok az üzembentartói jogomról akkor semmi közöm nem lesz már az autóhoz. Viszont én ebből az autóból pénzt szeretnék látni. Mivel mikor üzembentartója lettem az autónak kifizettem érte úgymond a "vételárat". Ebben kérném a segítségeteket, hogy ez hogyan működik pontosan, ha Én üzembentartó el akarom adni az autót (tudom, hogy nem adhatom el mert nem én vagyok a tulaj, de biztosan van valami megoldás erre)!? Köszönöm előre is a segítségeteket.

2012. dec. 29. 00:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Írsz egy Üzembetartói lemondó nyilatkozatot és a valódi tulaj megírja az adásvételit! Ennyi az egész! Más nem kell hozzá (én is így vettem az autóm)! Semmi + költség nem lesz ez senkinek sem (a vevő ugyan azt az árat fogja fizetni átíráskor...)
2012. dec. 29. 01:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen egy jó megoldás amit az első válaszoló írt,viszont vannak buktatók is az üzembentartószerződésnek.Például az hogy soha nem leszel az autó tulajdonosa ,csak használója,ergo:Ezt bármikor visszaveheti tőled az tulaj a kocsit mert az ővé.

ha nem cigóktól vetted így az autót akkor keresd meg a a tulaját és írjatok egy előre kitöltött adásvételit a kocsiról mert elakarod adni.ha normálisak az emberek akkor ezzel nem lessz semmi gond.

Sok sikert az eladáshoz!

Üdv!

2012. dec. 29. 02:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek.

Kicsit már kezdtem parázni,hogy van benne valami buktató,meg nem tudom eladni.

Köszi :)

2012. dec. 29. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!