Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes egy ilyen kocsinál...

Doors12 kérdése:

Érdemes egy ilyen kocsinál megcsináltatni az alját, ha én kb. még 3 évig szreetném használni, van rá esély, hogy szétrohad ennyi idő alatt alattam?

Figyelt kérdés
Van egy opel Corsa B Swing,1993-as 3 ajtós benzines kocsim. Az alja rozsdásodik, van rajta kér-három lyuk a rozsda miatt. Elvittem szerelőhöz, aki azt mondta, hogy eléggé aggasztó a rozsdásodás, bár én nem értek hozzá, a lyukak kb.2 cm átmérőjűek.Azt mondta a szerelő megcsinálná az egész alját 50 000 Ft-ért üregvédelemmel meg minden, de csak ha a hibát javítaná 30 000 lenne.

2013. márc. 3. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:

A 3 évben még legalább egyszer el kell vinned műszakira - választhatsz hogy a hiba javítására vagy a vizsgáztató megkenésére használod fel a pénzt.

Mondjuk nem elhanyagolható hogy pontosan hol rohad, mert ha már a küszöböt is eszi a rozsda mindenhol, akkor az komolyabb mintha csak van 2 lyuk a taposón. De érdemes vele foglalkozni, kicsit helyrehozni, aztán alvázvédővel szépen telibefröcskölni.

2013. márc. 3. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:

2-3 lyuk nem a világ vége,3 év viszont hosszú idő,addig úgy jársz majd vele mint Frédi-Béni:)

Megérdemel még annyit szerintem,és nem is olyan nagy összeg,bár ez szubjektív.

2013. márc. 3. 22:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Kérj másik szerelőtől is árajánlatot, hátha van olcsóbb is. A lefizetésnek meg szintén utána kéne nézni, ha azt megúsznád egy 10-20-ból már jól jártál. Ez végül is nem egy veszélyes dolog. Max akkor, ha télen fázik a lábad a kocsiba, az eléggé betud zavarni, nekem is volt ilyen gondom sajna, na nekem sérülésből adódóan. Szintén pici kis lyuk volt, de nem emlékszem 50 ezres árra... Úgyhogy mindenféleképp nézz körül, aztán ahhoz menj aki olcsóbban elvállalja. Kis maszek szerelő nem fog elhajtani, ha egyszer kell neki a lóvé..
2013. márc. 3. 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha télen és rossz időjárási körülmények között is használod, akkor abból a kis 2 centis lyukból 3 év alatt 9-10 centis is lehet, szóval szerintem magának a hibának az orvoslása nem kérdés, az alvázvédelem meg *erősen ajánlott* mellé.
2013. márc. 3. 22:31
 5/8 szántóvető ***** válasza:
50 ezer Ft nem sok pénz.így látatlanban nem lehet +állapítani hogy mennyit romlik 3 év alatt az alváz.ha biztosan átmenne műszakin akkor megérné csináltatni.
2013. márc. 3. 22:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Jobb ha kija...

Amúgy meg attól függ hogy mennyi idő alatt rohad át egy kocsi alja hogy menny nedvességet kap.

2013. márc. 3. 23:00
 7/8 Beviz Elek ***** válasza:

Nem foglalkoznèk vele. 3 èv alatt olyan sokat nem rohad (ès ha mègis, akkor mi van? A suzukimban 2 kèzzel benyùltam a küszöbbe).

Egy 93as autónàl ùgyis kell egy kis plusz pènz, hogy àtmenjen a vizsgàn, max picivel többet adsz.

Persze, valakinek nem nagy összeg 50ezer, de az nem is règi suzukival, vagy 20 èves corsaval jàr.

Ebben a kategóriàban sok pènz...

2013. márc. 4. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:

érdekes nekem 25 éves a skodám mégse kell kenő pénz hogy átmenjen műszakin.

Gondolom 3év múlva elakarod adni a kocsit,Most ráköltesz 50-et az 3 év múlva meg is fog látszodni eladásnál hogy figyeltek a kocsira. Erre ahol lakok 20ezer alatt nem csinálnak alváz védelmet.plusz az üreg védelem szóval szerintem megéri rákölteni a lovét

2013. márc. 4. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!