Derbi gpr 50 vajon megéri?
Derbi gpr 50 megéri?
125-re is van jogsim, de pénzügyi okok miatt inkább 50-est vennék.( drágább, nagyobb fogyasztás, biztosítás) Ez kb éves szinten mennyivel jelenthet többet 125-nél?
Nem megváltani akarom a világot vele, csak A-ból B-be eljutni. Viszont ahhoz nekem kell a 90 km/h mert külvárosban lakom.
A véleményetekre, tapasztalataitokra lennék kiváncsi. Ajánljátok a gpr 50-t??
Nem mellesleg meg 190 cm es 80 kg vagyok.. 19 éves.
Egyetértek az utolsó hozzászólóval. Szerintem is szálj le a Derbiről (nem a legolcsóbb motor, említetted, hogy 125-ösre nem futja, az 50-es majdnem ugyanolyan drága...). Derbim még nem volt, viszont 50-es motorom (2T 6sebességes) már igen. Mindent elmondhatok róla, csak azt nem, hogy olcsó és megbízható. Persze, az 50-es robogókat simán otthagyja, de 90-es tempónál (nekem annyit nem is ment, mivel supermoto volt. 75-80 volt a vége.) pörög mint állat, meg visít. Nem használtam állandóan nyélgázon (pedig a haladáshoz igényelte a pörgetést), a fogyasztása 3,23liter volt, + a drága szintetikus olaj, amit elég gyakran kellett vásálnom (akkor nem tűnt fel, hogy sok, de most egy 125-ös 4T-vel járok, aminek a fenntartási kölcségei+ benzin fele annyi, mint az 50-es kisdarázsnak.). Utánaszámolsz, benzin+olaj kölcségeit összeadod, ott vagy, hogy egy sornégyes 400-ast, vagy egy szolíd 600-ast tankolhatnál. és ekkor még javítani nem kellett. kevesebb mint 10000 km-nél elkezdett haldokolni, nem tudtam, mi baja. Irány a szakszerviz. jól megcsinálták, de benyújtottak egy 600€- s számlát, ami sok. Fél motrot kicserélték (persely, dugattyú, gyűrűk, hajtókar, hengerfej, főtengely, csapágyak, tömítések, gyertya... Szinte egyedül a váltó maradt.), nem tudom milyen alapon, hisz csak 10 000 volt benne. Ládában megkaptam a rossz alkatrészeket, és tényleg ramaty állapotban voltak...
Ennyit az 50-esekről... Egy GPR50 árából találsz egy nyomatékosabb, igénytelenebb 4t 125-öst (a legtöbbel simán tudod tartani a 90-et, még 2 személlyel is. Nekem CBF 125-öm van, nem fogok róla itt ódákat zengeni, pedig lehetne. Tudom ajánlani. fogyasztása 2 liter körüli és szinte igénytelen. Gyári lánc 20 000km :) ). Inkább vegyél olyat, jobban jársz :) és lehetőleg japánt.
Széles utat!
Hopp az utolsó kommentet nem vettem észre. Köszi!
Bár engem a derbi gpr gyönyörűsége egyből megfogott!:) de lehet akkor meg át gondolom párszor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!