Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonra új henger? Vagy fúratás?

Simsonra új henger? Vagy fúratás?

Figyelt kérdés

ÜDV!

Simsonom hengere fúrásra vagy cserére szorul,mert nagyon csörög a gyűrű,meg erőtlen,lehúztam róla a hengert és egy fekete dugó vigyorgott rám,gyűrűk alatt is fekete szinte az egész,volt már a henger fúratva,most 38,23 a dugó méret,de nem tom miért kopott el 12E km után?! már raktam fel új gyűrűket meg dugót,ideiglenesen jó is volt de 3000km után újra csörög. ezt a hengert amikor fúrattam olyan passzosra fúrták pedig hogy nagyon tuti volt,elvileg eredeti rajta a henger mert benne van a gyári szám,csak nem teljes a leömlőnyílás hanem csak félig.folytott henger lenne? S51 évj.1990 futott km:24670km

Milyenek a mostani gyártású hengerek? tapasztalat?

2013. márc. 1. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha meg akarod tartani a hengeredet akkor fúrasd fel,ha meg nincs jelentősége akkor vehetsz esetleg 60ccm-es szettet, ahoz még nem kell semmi átalakítás.Én meg vagyok elégedve a mostani hengerekkel kb 2 éve vettem a mofakernél 60-as szettet és azóta nincsen bajom vele.(kb 14-15ezret mentem vele)
2013. márc. 1. 12:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem akarom megtartani,éppen az hogy nem :D

De a 60-as hoz nem kell másik hengerfej? mert írják egy páran hogy kell mert detonál meg áhh... :/

most a kuplunggal is bajom van, morog,csúnyán,sztem csapágyas lett,de egyik reggelről a másikra? nem értem,cseréltem ma rajta főtengely fogaskereket,meg kupl.kosarat,de ugyan úgy morog. de csak akkor ha sebességbe van és megyek vele. mi lehet vele?

2013. márc. 1. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Sok mulik a szakszerű szét és összeszerelésen,ha uj hengerrel szarul rakod össze az is igy fog járni.
2013. márc. 2. 13:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Szakszerűen lett felrakva,mivel hogy autószerelő a szakmám,és újrafűztem már egy pár motort,tehát szerintem nézek egy új hengert!mert a fúratásnál nem mindig vagy egyáltalán nem veszik figyelembe a pár százados illesztést!
2013. márc. 2. 18:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem, a kuplung morgás hibájára is :)
2013. márc. 2. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, az autószerelők szokták azthinni hogy értenek a simsonhoz... Nem bántásképp mondom, nem törvényszerűség, csak van pár ismerősöm akik ígyvoltak vele. Szerintem maradj a fúrásnál. Legfeljebb reszeld ki a fojtást. simson.hu-n van leírás. Én az új 60-as hengereket nem igazán pártolom, haveromnak az van, sokat fogyaszt a motor vele, nem is igazán megy jobban. Jobbanmondva a gyári vezérlésű hatvanas aminek szerintem nincs sok értelme. Ezekben az almot hengerekben a felömlőknek túl kicsi a fellövési szögük, így nem öblít rendesen, elhasznált cucc marad a hengerben, a friss benya meg megy kifele a kipufogón.
2013. márc. 3. 20:50
 7/9 A kérdező kommentje:

Egyetértek,a 60-as hengerrel :)

közel 100x hozták már hozzám javítani a simsonukat az ismerős meg ismeretlen emberkék,van olyan is akinak 6éve raktam össze darabokból,és még mai napig tuti motor. de nem fúratom mert már van elég baja a hengernek :D

2013. márc. 3. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Ha nagyobb henger lesz akkor a hf-et is cserélni kell.

2013. márc. 4. 20:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Üdv 1. :D

nem cserélem a fejet mert azt maratom, de egyébként meg most költöttem rá 10.000Ft-ot, új komplett kuplungkosár kellett!nem igen fogom már a hengert is ba*ztatni,mert az megint egy 10-es :) :( majd később ha már erőtlen lesz !

2013. márc. 6. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!