Range Rover Evoque?
Miért kapható 9 sebességes váltóval
Mi értelme van egy személyautóba ilyen váltót tenni
Fogyasztás miatt?
Azért mert a 9 sebeséges váltók automata váltók és rövidek a sebesség fokozatok hogy terpen is lehessen menni vele de ez az új range rover inkább krosz rover katba tartozik az igazi Range roverek a p38-casok voltak amik a terepen is elboldogúltak
Szerintem a manuális 6 os váltóval sokkal jobb a range rover
Automata váltóknál a minél kisebb rángatás történik a fokozatok között minél több sebességi fokozat közül kapcsolhat az automatika ( lassan olyan érzés lesz mint régen a DAF fokozatmentes automata váltója) ..és a fogyasztás is kedvezőbb lehet mert a végáttétel is hosszabb lehet (van még közben elég fokozat a sima váltáshoz...)
A Hyundai már fejleszti a 10 sebességes váltót is.
szerintem semmi értelme a 9 fokozatú automata váltónak, nagyrészt marketing, mint ahogy az is tök mindegy (a hétköznapi autósoknak) hogy 180 vagy 280 LE van a kocsiban
a ZF (ők gyártják többek között az automata váltókat) főnök is megmondta kerek perec. de persze azt is mondta hogy ha valaki megcsinálja a 10 sebességest (ha jól tudom akkor a Hyundai tervezi) akkor ők meg megcsinálják a 11 sebességest... és az is biztos hogy kitalálják majd hozzá hogy ez miért is jobb mint a 10 sebességes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!