Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 74Ah-ás akkumulátort...

Egy 74Ah-ás akkumulátort mennyi ideig töltsek töltővel?

Figyelt kérdés

tehát tegnap este felraktam tölteni, közepes töltés gyorsasággal, kb annyira tölrti közepes gyorsaságban mint ahogy az autó is tölti, tehát olyan 14V-al tölti

tegnap mikor felraktam tölteni, akkor pontosan 12V feszültség volt az aksiban, reggel néztem hogy feltöltődött e, hát 14V-ig ment fel a cágel, szóval hagytam még töltődni, elmentem suliba, hazaértem 2 óra körül, és 15V-nál tartott a töltés, 16V-ig szokott felmenni a cágel, ott a skálázott rész vége, nem tud továbbmenni a mutató, az 55Ah-os aksi felszokott töltődni egy éjszaka alatt, ez meg már majdnem egy napja töltődik és még messze van a 16-tól

hány óra kell neki körülbelül? vagy lehet hogy nem veszi rendesen az áramot? 5 éves aksi, nem sokat volt még használva, 1 éve egyáltalán nem volt használva, tiszta zsír volt a két pólusa, azt törölgettem le róla, elképzelhető hogy a zsír leszigeteli valamennyire és azért töltődik lassan?

2013. febr. 27. 14:51
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

pontosan ugyanilyen akkumulátor, ez gondozás mentes igaz? tehát nem kell a tetejét levenni, meg stb...?

2013. febr. 27. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Elég már!! 12 óra alatt feltöltődik.
2013. febr. 27. 15:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Az nagyon nem jó, hogy 16V-ig felmegy mert 14,4V felett már károsítja az akkut. Igazából 7,4A-rel töltve 10óra alatt töltődne fel. Vegyél egy rendes akkutöltőt. Zsírt arra szokták pont használni, hogy ne oxidálódjon a saru.
2013. febr. 27. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:

2 amperrel tölt éppen,

jó ez a töltő, és maximum 4 amper a töltés, ahogyan tö9ltődik fel úgy megy le egyre jobban az amper, most 2 amperrel tölt

és úgy megy fel 16V-ra hogy mikor ráteszem a csipeszt az aksira akkor kiírja azt amennyi töltés van az aksiban, pl 12V és bekapcsolom a töltőt, és feljebb megy egy vonalat a skálán tehát akkor elkezd tölteni 12.1-2 volt-tal és ahogy töltődik egyre jobban fel úgy megy fel a cágel, ha lekapcsolom a töltőt akkor lassan vissza megy a cágel addig ameddig a töltés van az aksiban

2013. febr. 28. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
2013. febr. 28. 14:31
 6/6 anonim válasza:
4 amperrel 18-20 óra alatt tölt fel Akkor van feltoltve ha hallod hogy pezseg.
2014. júl. 26. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!