Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 220 lóerő? Elég lesz?

220 lóerő? Elég lesz?

Figyelt kérdés

Autót szeretnék venni, kinéztem egy BMW 530D-t, ami 220LE, egy ilyen autóval már el lehet azt az érzést érni, hogyha odanyomom neki akkor préseljen az ülésbe?

Eddig egy gyengébb ( 80 LE-s ) autóm volt, de annál sajnos ilyet nem nagyon éreztem.. ezért akarok egy erősebb autót, amivel olykor a családot is fuvarozhatom, és ez a BMW meg tetszett, és kíváncsi lennék mire elég ez a 220LE?

2013. febr. 24. 16:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
valamint kb 30 éve nincs szívózdízel BMW, valamint a gyorsulás azért "csak" 8s, mert diesel, de a nyomatéka úgy hátbavág hogy nemigaz. végsebessége meg bőven 200 felett van.
2013. febr. 24. 18:26
 12/19 anonim ***** válasza:

Szóval most attól félsz, hogy a 80 lóerő után nem fogod elég erősnek érezni ezt a BMW-t? :)))

Szerintem az első padlógáznál be fogsz sz*rni, mert nagyon bir húzni a 3 literes motor.

Van egy olyan érzésem, hogy a többi válaszoló még nem ült ilyen autóban.

2013. febr. 24. 18:26
 13/19 dirtboy ***** válasza:

nekem meg van egy olyan érzésem hogy a 8 másodper az 8másodperc mindegy hogy hány ccm motor van benne ha 8 másodper a gyorsulás akkor annyi.

jó lenne ha nem arra írnátok választ hogy elég lesz e 80le után a 220 mert az tuti hogy elég még sok is de a kérdező nem ezt kérdezte.

azt kérdezte hogy lesz e ettől olyan érzése hogy betapad az ülésbe.

erre írtam azt a választ hogy szerintem kevés lesz.

8s os gyorsulás ehhez egyszerűen nem elég.

valóban nem ültem még ilyen autóban de 3000ccm v6 lagúnában már igen.

2013. febr. 24. 18:56
 14/19 anonim ***** válasza:

amúgy tessék, van fórum:

[link]

E60az az a 220 lovas (218)

500 Nm nyomatéka van, 1750től adja le. aki erre azt mondja kevés, az bolond...

[link]

2013. febr. 24. 19:02
 15/19 dirtboy ***** válasza:

hányszor kell leírnom hogy nem a teljesítmény adatokra írtam hogy kevés hanem a gyorsulási adatra.

a kocsi bivaly erős ezt nem vitatom de valamiért a gyorsulása mégsem az igazi.

2013. febr. 24. 19:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Közútra 80 paci is elég, a legtöbb sofőr ezt se tudja kihasználni (és nem is kell).
2013. febr. 25. 06:18
 17/19 anonim ***** válasza:

"Én beszélek. Magyarországon sehol nem mehetsz olyan gyorsan közúton, ami odaszegezne az üléshez."

Fizikából egyes, tudod 200-al is mehetsz, ha épp nem gyorsul az autó, akkor nincs ülésbe passzírozás, ellenben ha 50-nél odalépsz és csak teszem azt 90-ig gyorsulsz, hogy nagyon szabályosak legyünk, akkor paszírozódsz az ülésbe, egy 200+ lóerős autóban. Ugyanis akkor passzírozódsz az ülésbe amikor épp növekszik a sebességed, amihez nem kell szágtuldozni feltétlen. Ha hallgattál volna, bölcsebb...

2013. febr. 26. 21:34
 18/19 dirtboy ***** válasza:

nem azért de a kérdező nem írt olyat hogy száguldással akarja elérni azt az érzést.

nyilván gyorsulásra gondolt mint ahogy az 50-90nél is írod.

2013. febr. 26. 22:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én sem értettem miért jött ezzel az a válaszoló.. de ugy látom az utolsó kettő meg értette hogy mit is akartam kérdezni.. :D
2013. febr. 27. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!