Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A2-es jogosítvánnyal 35...

A2-es jogosítvánnyal 35 helyett 38 kW-al?

Figyelt kérdés
Igazából csak érdeklődésképpen írok ide. Édesanyukám kapott Édesapukámtól egy 400-as Suzuki Banditot. Történetesen a motor 38kW-os. Úgy volt, hogy én is fogom használni, mivel megcsinálom az új, A2 nevezetű jogosítványt. Kiderült, hogy ezzel a jogosítvánnyal maximum 35kW teljesítményű motort lehet vezetni. Kérdésem egyszerű, ha én a korlátozás ellenére használom és megállít a csendőrpajtás, mit fog rám róni? Köszönöm a segítséget!

2013. febr. 1. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha olyanja van, akkor engedély nélküli járművezetésért indíthat ellened eljárást, mert az engedélyed 35 kW-ig érvénye, a motor meg 38 kW-os. De ha szerencséd van, akkor megúszod a szokásos "még egyszer meg ne lássam" kezdetű/végű figyelmeztetéssel.
2013. febr. 1. 18:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha olyanja van elenged, de ha épp nincs akkor engedély nélküli gépjármű vezetés, ami 50-300e forintig terjedő pénzbírság + jogosítvány bevonása, illetve ha nagyon genyózni akar, akkor megkérdezi, hogy ki adta alád a motort. Erre jól nem tudsz válaszolni, mert ha megmondod, hogy anyád / apád adta akkor őket is meg lehet büntetni, mert átengedték a vezetést olyannak, akinek nincs megfelelő jogosítványa, ha azt mondod csak úgy elhoztad a tudtuk nélkül akkor rád lehet verni, hogy lopás... (ennek van valami szebb neve is)
2013. febr. 1. 19:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Az az engedély nélküli gépjárművezetés inkább járművezetésre kategória nélküli gépjárművezetés lesz, 20ezres helyszíni vagy 40ezres szabsértési bírságért, mellé pár büntetőpont és egy jogosítványszerzéstől való fél éves eltiltással. A jogsit nem veszik el.

Egyébként ahogy a kolléga írta, ha mázlid van elengednek, de ha kifogsz egy rosszkedvű rendőrt az sokba fog kerülni.

2013. febr. 1. 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Elírtam, "járművezetésre jogosító kategória nélküli gépjárművezetés" lesz, kivágom a telefont mostmár.
2013. febr. 1. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:

25KW helyett lehet 35KW-os motort vezetni. Már ez sem elég? :DDDDD

Am én mennék vele a környéken néha :-)

2013. febr. 1. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!