Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indulhat az autóm?...

Miért nem indulhat az autóm? ('92 Opel Corsa A 1,2 benzin)

Figyelt kérdés

Reggel indítóztam (már előtte is nehezen indult), egyszer, kétszer, harmadszor majd egy kattanó hang a motortérből, és már csak szerintem az önindító forog magában (kerreg). Valami eltörhetett talán!? Valakinek ötlet!? :S

(akku jó, benzin volt benne)

2013. febr. 20. 10:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem húz be a bendix, eltörött a tengely, ledarálódott a fogaskerék, sok minden lehet.

Próbáld meg a szokásos módszert, kocogtasd meg ÓVATOSAN az önindítót egy kalapáccsal, lehet hogy csak beragadt a behúzó.

Az alatt hogy "előtte is nehezen indult" mit értesz, sokat kellett indítózni, vagy nem működött rendesen az önindító?

2013. febr. 20. 10:42
 2/14 A kérdező kommentje:
Hétvégén mikor lerakom pihenni, hétfőn nem akar beindulni.(ezt eljátszotta kétszer), de kedden elég sok indítózás után elindult, és utána napokon keresztül tökéletesen indult, utána hétvégén megint eljátszotta ugyanezt. Most meg már semmi.
2013. febr. 20. 10:45
 3/14 anonim ***** válasza:
Tolásra indul rendesen?
2013. febr. 20. 10:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Próbáltuk tolni (ma már nem), de előző alkalmakkor igen, de nem indult el. Üzemanyagot kap a rendszer, mert leszedtem a szűrőt és adagolta, a gyertyákat megpucoltam kipróbáltam. Elosztófedelet levettem rotort is megnéztem.
2013. febr. 20. 10:58
 5/14 anonim ***** válasza:
Akkor nem az önindító lesz a gondja,az csak megadta magát mert öreg volt és sokat kapott a hiba miatt. Így látatlanban viszont csak tippelgetni tudok. Első körben a gyújtótrafó lesz a gyanúsított, arra érdemes ránézni, tipikusan arra utalnak a tünetek.
2013. febr. 20. 11:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat, ha hazamentem megnézem. Ha esetleg kérdésem merülne fel, akkor itt folytatom :S
2013. febr. 20. 11:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Sok sikert hozzá. :)
2013. febr. 20. 11:15
 8/14 A kérdező kommentje:
Esetleg a gyújtó trafón valamit tudok mérni, hogy rendesen működik -e?
2013. febr. 20. 11:25
 9/14 anonim ***** válasza:
Nagyjából annyit hogy ad-e szikrát, csak ez meg nem elég, mert csak annyit látsz hogy valamennyire működik, de azt hogy a gyújtófeszültség a gyári értékeken van-e azt nem.
2013. febr. 20. 11:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Mert a gyertyákat leellenőriztem, és mindegyiknél volt szikra...
2013. febr. 20. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!