Dilemmában vagyunk! Ti melyiket választanátok a helyünkben?
Minden nyár végén van egy csapat verseny a szomszéd falubeliekkel valami mezőgazdasági témában.
Idén az lesz, hogy egy jókora súlyt kell traktorral húzni, meg ugyanazzal a géppel aztán gyorsulási verseny is lesz.
Szóval tuning traktort kell építeni.
Az alap a gazdaságunk legjobb állapotú Rába 250-ese. Ebből már kiszedtük a motort.
Aztán itt jön a dilemma mit tegyünk bele. Ezen vitatkozunk hetek óta.
Rendelkezésre áll egy An-2-es repülőgép. Ez annak idején a TSZ permetező repülőgépe volt aztán miután a TSZ felbomlott Dezső barátomhoz került a gép aki benne van ebben a projecteben. Szóval bedobta a közösbe a gépet. Ebben egy 30 ezer köbcentis Svecov AS-62 9 hengeres csillagmotor van. Leküld 1000 lóerőt. Be is férne a Rábába. Csak az a baj nincs a legjobb állapotban a motor.
Egy másik projectben lévő barátomnak meg van egy MAZ-537 vontatója. Ebben meg két motor van. Összesen majd 39 ezer köbcenti meg V12-esek. Egy motor menne a Rába elejébe az hajtaná az első kerekeket egy meg hátra az meg a hátulját. Van nekem néhány darab CAT turbóm azokat meg felapplikálnánk rá. Hengersoronként egyet. Az Isten se tudja hány lóerő lenne. A motorok jó állapotban vannak. Honvédségi M zárolt készletből való. Itt már azért előjönne a helyszűke kérdés.
Itt mit tennétek a gépbe?
Köszi!
Szerintem ha a MAZ motorjai mellet maradunk akkor beletesszük valahogy mindkettőt. Bár nem lesz egyszerű a hajtásláncot összetaknyolni, de biztosra kell menni:) Meg kell verni a szomszédokat:)
Videó lesz majd a YouTube-on már a tesztekről is:) Ha nem felejtem el ide is belinkelem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!