Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel G Astra 13 literes...

Opel G Astra 13 literes fogyasztás városban?

Figyelt kérdés
2005-ös gyártmány, benzines ecotec motorral. Rendszeresen ellenörzött kocsi, az üzemanyag jó minöségü, a csereperiódusokra figyelek. Magas a 13 literes érték télen, városban? Ha igen, hogyan csökkenthetem?
2013. febr. 17. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

nem elképzelhetetlen a 13,és nem is túl sok,

télen sokáig nyitva van az autómata szivató,és könnyen összejön ez a 13,

2013. febr. 17. 18:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg. Az 1999-es automata Mercedes CLK-m eszik 12 litert városban ilyenkor télen.
2013. febr. 17. 18:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy mekkora motor van benne. Én egy 2002-es 1.4-es benzines G Astrával furikázok, de 9 liter fölé sosem ment a fogyasztásom (még klímával sem). Általában 7-7,5 literből megáll 100km mivel én vegyesen használom a kocsit, nem csak a városban. Csak a kötelező szervizekre szoktam vinni a kocsit, mert amúgy nincs gond vele. A keréknyomást majdnem minden tankolásnál ellenőrizni szoktam (általában akkor megyek tankolni, amikor már jelez a műszerfal, ilyenkor majdnem telenyomatom).
2013. febr. 17. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok a 13 liter. Irány egy szerelő. Nem lesz drágább az sem mint amennyit eltankolnál.
2013. febr. 17. 19:10
 5/8 anonim válasza:

1.4 EcoTec, vagy 1.6 EcoTec?

Attól függ, hogy naponta mennyit mész vele; pl.: munkábajárás. Ha csak kétszer 10 kilométert mész vele naponta, nem éri el az üzemi hőmérsékletet, és mint tudjuk, a hideg motor többet fogyaszt, mintha üzemi hőmérsékleten működne. Emellé jön még az is, hogy télen nehezebben indul, több energia kell, bekapcsoljuk a fűtést, az ülésfűtést, az ablaktörlőt, az ablakfűtést, és ezeket mind mind benzinből "teremti" elő.

Viszont, ha mondjuk napi kétszer 20 kilométert mész, akkor már eléri az üzemi hőmérsékletet a motor, és csökken a fogyasztása. Így van ez az enyémmel is: 1.6 EcoTec, Astra H, napi 2x20 kilométer, 70% város, és a fogyasztásom BC szerint télen 6,7 l/100km, nyáron 6,3 l/100 km.

2013. febr. 17. 20:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat mindenkinek! A tavolsag kb. 12-12 km reggel es delutan (Kelenfold es a kulso Vaci uti Tesco kozott ingazok), a gumik mindig ellenorizve, gondosan a gyari nyomas fole fujva kicsivel. Tenyleg lehet hogy a rovid tavok es a teli elektromos fogyasztas a jelenseg oka. Muszakilag van vkinek tippje, melyik szerkezeti egyseg lehet meghibasodva, ami magasabb uzemanyagfogyasztassal jar?
2013. febr. 18. 12:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyebkent 1,6 Ecotec motor.
2013. febr. 18. 12:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Na, megint mértem egyet az új tankolásnál, most már 8.8 liter/100 km jött ki városban, ami reálisabb és mindenképpen megnyugtató érték:D Fogalmam sincs, mit néztem be legutóbb... köszi a hozzászólásokat!!
2013. márc. 5. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!