Ha hibás a map szenzor milyen tünetei vannak a motor müködésében?
Kézzel csavart meghúzni? Anno az oktatóm hülyére vert volna ha ilyet megcsinálok...
Az a baj, hogy igazából azt írtad, hogy a motorhőfok-jeladó cserélve lett így feltételeztem, hogy akkor ott már nem lehet a hiba. A lényeg az, hogy és jól és szépen muzsikál. Meg most már van hozzá pótalkatrészed :)
Üdv!
Kérdezném, hogy végülis megoldódott már az autód hibája?
Nekem a hiba kisértetiesen ugyanezek pedig nem is benzines hanem diesel autom van! w202 2.5D mercedes!
Az injektoron található fojtószelepállás érzékelőt próbáld meg beállítani, elképzelhető, hogy olyan szögállást érzékel mintha nyomnád a gázt, ezért ki be kapcsolgatja az alapjárati rendszert. Ez okozott nekem is már ilyen tünetet. A befecskendező rendszer bal oldalán (menetiránnyal szemben) Denso márkájú szenzor.
Ha tudsz szerezni gyári műszert (Tech1) azzal be tudod állítani, vagy a multiméterrel.
Gyári műszerrel, a TPS-t 0,51 V-ra állítsd. A szögállással ne foglalkozz. A fojtószelep végállás csavart állítsd be jól.
A gyári beállítási tűrésmező túl nagy.
Multiméter pontos ellenállás beállítási értékét nem tudom, nagyságrendileg a tűrésmező abba a szakaszába kell beállítani ahol a 0,51 V van. (keresd ki: [link]
Nem akarok beleszólni, de ha ilyen szintig eljutsz és nem hoz megoldást érdemes felkeresni egy hozzáértőt. Nyugi én is nekiállok megjavítani, de ha nem megy akkor nem megy, kis önkritika kell.
Soks sikert hozzá!
Üdv.
Folytószelep tisztítás.
Alapjárati motor tisztítás.
A gyertyák is okozhatják.
Illetve egy ici pici vákumcső is.
Saját tapasztalat. Illetve ha a vezérlés átugrik egy fokot vagy elrakták egy fokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!