Megbüntet a rendőr ha 14 évesen megyek segédmotorral, papírok nélkül?
Itt egy élő példa. Én. Engem elkaptak. Simson, 50-es, 13 és fél éves kor, ohne jogsi. Nem vagyok büszke rá, de ez van. Elég régen volt.
Mivel semmilyen papír nem volt nálam a rendőr a szüleim házáig kísért.
Amikor édesapám bemutatta a motor papírjait ( mint kiderült, a motor ülése alatt is volt egy másolat, csak én nem találtam), pénzbüntetést kaptunk.
Nem volt sem eltiltás, sem motor lefoglalás se semmi ilyesmi. ( Azon kívül, hogy persze otthon elhúzták a nótámat, mivel szüleim tudta nélkül oldottam el otthonról a gépet ). A rendőr rendes volt, fél év múlva raktam le a jogsit M kategóriára, semmilyen "priuszom" nem volt.
A büntetést pedig nyári munkában kellett ledolgoznom - egy ismerősünk zöldséges kereskedő volt és neki kellett segítenem nyáron pakolni 2 hónapig a vakáció alatt. Reggeltől - délutánig. Szerintem jó lecke volt, persze így utólag, akkor nem annyira élveztem.
Mint említettem volt, nem követendő példa és nem is vagyok büszke rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!