Megbüntet a rendőr ha 14 évesen megyek segédmotorral,
papírok nélkül?
2013. febr. 17. 12:09
2/11 A kérdező kommentje:
a bátyámat megfogták a rendőrök, úgy hogy a motor az egy összekókányolt szar volt, se világítás se semmi nem volt rajta, se biztosítás, se jogsija nem volt, és 17 éves volt, és még menekült is a rendőrök elől, csak bement egy zsákutcába, nem tudta hogy az zsákutca, és akkor feljelentették, és küldtek postán egy papírt hogy ekkor be kell menni a rendőrségre, eltiltották 3 hónapra a jogosítvány szerzéstől, és azt mondták a rendőrök hogy ha nem kezdett volna el menekülni akkor csak leengedtették volna a kerekeket és hazatolhatta volna, de sisak se volt rajta meg semmi, pénzbüntetés nem volt :D
jó de te azt kérdezted hogy megbüntethet e, nem pedig azt hogy elég rendes lesz e a rendőr hogy ne büntessen meg.
a rendőr ilyen esetben simán megbüntethet.
ha nem büntet meg az csakis az ő jóindulatának köszönhető és nem pedig a törvényeknek,jogszabályoknak.
2013. febr. 17. 12:21
Ezt Rendőre válogatja! Énnekem anno megfogtak Simsonnal jogsi nélkül,és apámat behívatták a gyámhatóságra,hogy mit tettem.És ha nem tud normálisan nevelni akkor kineveznek gyámszülőt!!! És a suli is kapott értesítést.De rendes volt az oszifő ,így csak jelezte,hogy jött értesítés. Apám meg ki volt akadva a gyámügy miatt ,mert ő vette nekem a motort.De nekem akkor még nem lehetett jogsim!De testalkatra nem látszott.
2013. febr. 17. 12:24
4-es v ok.Persze ,hogy megbüntethet. Mint minden másért !Ez sem különcebb a másik szabálysértésnél. Miért kéne neki elnézőnek lennie.
2013. febr. 17. 12:28
Ne motorozz vezetői engedély nélkül. Egy rendőr
2013. febr. 17. 12:40
nem csak megbüntet hanem be is visz és anyukádék mehetnek érted kiváltani.
És tuti magas összegű pénzbírságod lessz amit muterék fizethetnek és te is el leszel tiltva attól hogy letedd a jogsit egy kis időre.
2013. febr. 17. 12:51
Mert szerinted csak azokat büntetheti akiknek van jogsijuk? Elég naív vagy.
2013. febr. 17. 13:06
Igen... A szülőket veszik elő, ha téged valami hülyeségért elkapnak. (Adott esetben jogsi nélküli motorozáson kapnak.)
Nem vagy nagykorú, Ő felel érted, nincs kereseted így nekik kell befizetni a büntetést.
14 évesen remélem megérted, ha megbüntetnek titeket akár 30-50ezerre, az elég nagy "érvágás" tud lenni egy családnak anyagilag. Vagy már elég nagy szerintem, hogy felfogd.
2013. febr. 17. 14:09
"Megbüntet a rendőr ha 14 évesen megyek segédmotorral, papírok nélkül?"
Nem b@zdmeg odamegy, megsimogatja a kis buksidat és így szól: "Ez az fiam, csak így tovább!" -_-
2013. febr. 17. 15:27
Kapcsolódó kérdések: