Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorokon a speed lámpa...

Motorokon a speed lámpa kigyulladása mit jelent?

Figyelt kérdés
Yamaha FZR 400-nál mit jelent a speed lámpa? Nagyobb fordulaton kigyullad, de ha váltok, akkor elalszik. Viszont 6.-ban 90-nél is kigyullad. Olyankor mi van? :D Azért kicsit többet megy a motor, mint 90 és azt sem max. fordulaton (16k) teszi, hanem csak 6-7 körül. Köszi előre is a választ.

2013. febr. 17. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Elméletileg azért gyullad ki mert gyorsan pörgeted.

Ezek a gépek lehet hogy tudnak 12-őt pörögni,de már 100-nál 5000fordulaton pörögnek a hasonló kategóriájú gépek,nagyobb fordulatnál lehet hallani hogy nem egészséges az a pöürgés.Gondolom ez valami védelem lehet benne.A vizet nem forallja ilyenkor?

2013. febr. 17. 09:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem japán belpiacos Hondám van, és a Speed lámpa azért jelez, mert 90-nel haladok. Mert ugye Japánban annyival mehetnek maximum a motorok. Nagy fordulatnál még nem villant fel, bár nem nagyon szoktam forgatni.
2013. febr. 17. 10:05
 3/9 A kérdező kommentje:
16-ot is forog, bár nem ez a célom. A vizet sose forralta még. Az fzr is japán belpiacos, lehet, hogy azért gyullad ki 90 felett.
2013. febr. 17. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, valószínűleg. Az 50-es robogók(japánok) azok 30-nál, vagy 40-nél gyullad ki. Mármint a lámpa:D A japán belpiacos autók meg 180-ig vannak skálázva, és ott le is tilt az elektronika.
2013. febr. 17. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:

nekem is van egy japán belpiacos robogóm, és ott meg 40-nél villan fel

szerintem csak szimpla figyelmeztetés nálad is, hogy ne lépd át a megengedettet

2013. febr. 17. 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Rendben, megnyugodtam. Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2013. febr. 17. 13:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos sebesség fölött világít - jelen esetben 90 km/h-nál. Nem kéne, hogy legyen összefüggés a fordulatszámmal, csak amennyire a fordulatszám a sebességgel összefügg.
2013. febr. 18. 17:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Okés, köszi :)
2013. febr. 19. 19:26
 9/9 anonim ***** válasza:
az én kis Yamaha Mintem is kivillan a lámpája 45 km/h nál.ÉS nem is gyorsul többet a motor,pedig még mehetne..Szerintem ez valami elektronikus fojtás,amit jó lenne tudni hogy lehet kijátszani..
2015. máj. 6. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!