Ha azt mondja mindenki, hogy nyomatékból gyorsulunk, nem lóerőből, az mit mond erre? (Videóval)
A minap szerencsém volt kipróbálni egy Toyota Corolla TS-t
adatai: 192lóerő, 180Nm, 1260kg, 6.9s-7.1s 0-100-ra és végsebesség 230-35km/h
A nyomatéka tulajdonképpen átlag alatti, de megy mint a hülye, lóerőből dolgozik. Ezt mivel magyarázzátok?
Rizsrakéta effektus.
Sz@rráhúzott szivó benzines, "könnnyű" kasztnival, ami magas fordulaton húz.
A nyomatékból gyorsulás az kb azt jelentheti, hogy alacsony fordulaton is megy - szerintem, mivel a max nyomaték általában jóval alacsonyabb fordulatszámon jelentkezik, mint a max power.
Nálam pl. a max nyomaték ~95%-a megvan 2000-res fordulaton. Ezt nem kell pörgetni, hogy menjen. Ja és ez is benzines.
Amúgy a Corolla TS gyorsulásánál a gyári adat 8.4 sec, ami nem túlzottan kiemelkedő, főleg, hogy új korában valami 7 guriga volt. A végsebessége kettőhuszonvalamennyi. Ahogy a youtube-on néztem 180-nál eléggé meghal, azért a 30 másodperc közeli 0-200 pedig... Persze egy 1.8-tól ez elég szép mutatvány.
De majd jönnek a hozzáértők megmagyarázzák.
uu de hülye vagyok, a videót lehagytam
figyelj, a totalcar tesztben is mondták hogy hülyeséget írtak a gyárnál a 8.4s-el, ők is 7.0 körülit mértek
amugy figyelj csak, egy 180nm nyomatékú kocsiról beszélünk! egy 530d e60 hiába 500nm ugyan ennyit tud (jó mondjuk az több kg)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!